Sökes: Samarbetspartner och ljudnörd sökes

Skapad 2017-11-23 19:10

Andas nu in ordentligt några gånger, för här kommer en u p p s a t s från en musikant på jakt efter en samarbetspartner/producent/låtskrivarpartner/multiinstrumentalist eller så:

Jag lever på musiken sedan fem år tillbaka. Jag bildade ett band (i princip enbart via annonsering här och på Bandfinder, faktiskt) och det hela blev väldans lyckat. Man kan läsa mer om den resan på bandets hemsida www.underhallningen.se om man känner för det.

Underhållningen hette alltså bandet och programförklaringen där var att spela covers vi verkligen gillade och göra det med passion på ett sätt så att vi själva skulle vilja boka oss, så att säga.

Sen märkte jag att det funkade bra att spela solo också, bara jag och gitarren, så då blev det ännu mer gigs och ännu mer rull (mer om d e n resan finns på www.mickstrandvik.com).

Men: Den stora drömmen är ju inte att spela andras låtar, utan att skriva och spela in egna. Att skapa! Allt det kom dock med tiden i skymundan såpass att jag lade ner bandet nu under våren, för att hitta tillbaka till den stora drömmen. Och långsamt har det börja släppa med låtskrivandet!

Nu vill jag accelerera framåtrörelsen och då behöver jag hjälp.

Jag har ett gäng färdiga låtar och o c e a n e r av halvfärdiga. Jag brinner i skrivandet och i att spela in och arra, men jag är långsam på att ratta ljud och vet oftast inte riktigt vad jag pysslar på den fronten. Brukar spela in i GarageBand för att komma ihåg idéer och ibland sätter jag mig med Logic och gör mer avancerade demos, men i den processen försvinner ofta lusten litegrann.

Gillar du att EQ:a? Kompressa? Mixa? Trixa? Knixa? Kanske är du rentav en skön ljudnörd? Har du tillgång till grejer att spela in och mixa på fram till mastringsfärdig produkt? Kan du något instrument, t ex the keys (jag spelar gitarr, sjunger, kan lägga bas och trumma OK)? Är du kanske även sugen på att bolla låtskriveri och arr? Då har vi någonting!

Jag gillar mest gitarrbaserad rock med doft av sent 60-tal, 70-tal och kanske fram till mitten av 80-talet? Slickt och proffsigt, men ändå lite skit kvar under naglarna!

Jag bor på Söder i Stockholm och vill inte bara skicka filer fram och tillbaka, utan även träffas hyfsat ofta, så jag tänker mig att du finns i närheten.

Obs 1: Jag är ute efter att samarbeta, inte hyra studiotid/mixning/mastring etc - detta ska bli som ett bandprojekt fast till att börja med vi två, då.

Obs 2 är att jag är 41 år, men pigg :) Jag lever alltså på musiken och har lärt mig mycket den hårda vägen. Jag vet hur slitigt det är, men jag vet också hur magiskt det kan bli. Jag är självlärd på allt och väldigt DIY-vurmande och om detta blir något jag kan stå för så kommer jag att hitta vägar fram i bruset, oh yes!

Jag lägger upp några demolåtar ("EXEMPEL 1-4") med kommentarer (läs dem!) på SoundCloud (sök på Mick Strandvik) nu medan jag är på jakt! Du behöver inte älska allt, men du behöver ju känna åtminstone en k i t t l i n g av inspiration, så klart.

Gör du det? Hör av dig!

Hälsar Mick

Orter:

 

 

Meddelanden (0)

Har du frågor kring annonsen som även andra kan ha nytta av? Lämna ett meddelande till annonsören.

Inga meddelanden för denna annons ännu.