Sjukt trött på spam!!

2006-01-21 22:16
Hellecasters avatar
Inlägg: 90
Instrument: Visa
Hjälp....jag är sååå arg!!!
Jag är sjukt trött på spam. Alltså reklam mails i princip uteslutande från USA. Inget ont om USA men varför ska min dyrbara livstid bitvis gå åt till att plocka bort och spärra adresser som vill ge mig krista banklån i Amerikanska banker?

Varför ska jag behöva läsa om hur den Amerikanska armén kan hjälpa "mig" som krigsveteran att få banklån? Och varför i helsike dimper det in erbjudanden om att avhjälpa min förmodande dåliga potens varje dag?

Jag blir så arg!!! Nåt som retar mig oerhört i detta är att nogon tjänar grova pengar på detta och jag kan inte besvara dessa mail med diverse okvädes ord som jag aldrig trodde att jag skulla få använding av.

Dessutom så börjar tydligen mängden spam som skikas ut att översvämma själva internet och påverka all annan information som skickas genom acka sacka ner själva nätet.

Någon borde bilda en organisation som bara finns till för att störa all dessa företag som använder sig detta oseriösa sätt att tjäna pengar.

Suck.
Permanent länkAnmäl
2006-01-22 00:02
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Bl.a. av den här anledningen rekommenderar vi att man inte skriver sin e-postadress (åtminstone inte på korrekt sätt) här i forumet. Det är ju så, att automatiska webrobotar far runt och samlar in angivna e-postadresser åt spammarna. Bakom en inloggning, som i varje medlems medlemsinfo här på Vi musiker, är e-postadressen och andra uppgifter skyddade från dessa automatiska datainsamlingar.

För övrigt är det så, Hellecaster, att idag sänds de flesta riktiga spam ut från mindre nogräknade länder, och inte från USA. En stor andel av det spam man får är idag utsänt från Kina. Reklamen i spammen är ju dock oftast för amerikanska företag.

Mycket har gjorts för att stoppa spam redan, och mer kommer att göras. Dock är det ju fruktansvärt svårt att helt stoppa det. Man ska ju samtidigt värna om den personliga integriteten, och det är viktigt att e-post som inte är spam inte råkar stoppas i misstag.

/Bengt
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl
2006-01-22 14:35
Anders Lundgrens avatar
Inlägg: 664
Instrument: Visa
Håller med om att det är beklagligt. Vi får tacka Thomas Bayes, han kunde nog inte drömma om att hans arbete skulle leda till effektiva spamfilter nästan 250 år efter hans död. =)

Den teknik som används när man skickar mail baseras på "god tro". När man formulerade definitionerna 1982 så var detta inget problem, idag ser världen annorlunda ut. Det är svårt att stoppa spam så länge man inte har en bra grund att stå på. Det man själv kan göra är att elektroniskt signera den e-post man skickar. Om man provat e-postprogrammet Mozilla Thunderbird så kanske man sett att de nämner Enigmail. Det är ett tillägg för att göra det enkelt att signera (skriva under) och/eller kryptera sitt mail. Om ni är intresserade så kan ni skriva mig ett PM så kan jag försöka beskriva mer.

Admin på Vi Musiker | www.alundgren.se | www.vibait.se | www.findthecd.com

Permanent länkAnmäl
2006-02-26 18:22
Stefan Anderssons avatar
Inlägg: 24
Instrument: Visa
Jag vet en dam på 86 år som får massa med spam om potensmedel. Klart att skulle hon haft en älskare så hade han nog behövt det.

Jag vet sjuåriga barn som får samma spam.

Har faktiskt gjort en låt om det - det är ett rap-liknande collage eller en moderniseerad talking blues.
Permanent länkAnmäl