Närradio-ljud

2006-12-08 19:59
Ingvar Perssons avatar
Inlägg: 823
Instrument: Visa
Vet inte hur ljudet från närradiostationer upplevs i övriga landet, men här i Malmö-Lund-regionen har vi några som är ganska jobbiga att lyssna på. Man blir faktiskt "trött i öronen" av ljudet. Det finns ingen dynamik alls i musiken, allt kommer ut komprimerat från högtalaren. Vet inte orsaken, kanske för att allt ska gå lite med automatik, vad vet jag. Det enda som är säkert är att de kunde ha fler lyssnare om ljudet vore bra. Hur är ljudet på närradiostationerna uppåt landet?
/Ingvar

 - Ingvar - 

 

Permanent länkAnmäl
2006-12-08 22:43
Stina Roséns avatar
Inlägg: 12
Instrument: Visa
Hej!
Här i Uppsala så låter själva närradio stationen rätt bra, Jag hinner inte lyssna så ofta i och med att jag är mycket på jobbet.
För det mesta när jag lyssnar så är det en cd-växlare med klassisk musik som spelas som står på min gamla gymnasieskola.
Men förövrigt så är själva modulationen i sändningen bra.
Det som gör att det blir jobbigt för er där nere i Malmö och lund är att, De som sänder kanske inte sitter på någon riktig form av utbildning, och kan inte riktigt hantera utrustningen. Men samtidigt vill jag poängtera att närradion är en föreningsradio, och inte riktig publicservice radio.
så räkna med att både ljudoch dynamik kan vara av den risiga kvaliteten.
Hälsningar Stina!
Permanent länkAnmäl