Partipolitik är ett skämt

2006-11-06 02:40
infoterrors avatar
Inlägg: 5
Instrument: Visa
"Svensk partipolitik ger oss illusionen av alternativ. I själva verket diskuteras samma gamla frågor, som är helt irrelevanta för vad som egentligen ger livet mening"

http://www.youtube.com/watch?v=4toKkDoFTfw
Musikrecensioner\r\nwww.anus.com/tribes/snus/kultur/musik/
Permanent länkAnmäl
2006-11-20 21:26
amandas avatar
Inlägg: 6
Instrument: Visa
Å andra sidan är det ganska svårt för politiker att diskutera vad som ger livet mening, vilket jag uppfattade det som om du tyckte saknades i svenska politiska debatter, då detta är olika för olika individer...
Permanent länkAnmäl
2007-02-12 10:47
5150s avatar
Inlägg: 10
Instrument: Visa
jag håller med författaren till inlägget vi svenskar ska alltid beskydda de som styr med såna klyshor som hur svårt det är att tillfredställa alla men så fort politikerna får en fråga om deras arvoden och förmåner talar de ivrigt om att de jobbar mycket hårdare och mer än vanligt folk ?? men med vad ? det är ju ändå resultat människor vill se.
Permanent länkAnmäl
2007-02-22 01:59
Martin Jakobsens avatar
Inlägg: 35
Instrument: Visa
Det är ju så att en politiker lever av hans/hennes meninger.
Och där vill ju alltid vara någon som skiftar åsikt efter vilken åsikt där ger flest pengar.
/ Martin
Permanent länkAnmäl
2007-02-25 16:06
Cadavers avatar
Inlägg: 4
Instrument: Visa
Jag anser personligen att Sverige styrs av en selektiv demokrati, dvs. vi väljer vilka som skall styra landet, precis som det skall vara i en demokrati, men sedan kan de utvalda göra vad de vill, som att ändra lagar osv.

Jag vill se ett Sverige med absolut demokrati, dvs. folkomröstningar på lagförändringar, att folkomröstningar behandlas som gällande resultat och inte som en riktlinje för regeringen osv.

Visst, vissa kan säga att om folket skall rösta om lagändringar, så kommer lagarna att bli helt konstiga, som att piratkopiering blir tillåtet osv. men till er kan jag bara säga att om de flesta i landet vill ha lagen på det sättet, så måste ju det vara det enda rätta i en demokrati!
Permanent länkAnmäl
2007-02-28 12:46
Ludwig Erikssons avatar
Inlägg: 14
Instrument: Visa
Bara så ni vet så är demokratin i sverige den bästa i hela världen så att säga att den är dålig är bara skitsnack. Visst kan man leva i en mer "absolut" demokrati men det skulle aldrig funka att rösta om allting. När vi väljer parti varje 4:fjärde år så väljer vi vilka som ska bestämma i landet. Och då vet vi ju redan vad detta parti kommer att ställa upp med för politik när dom regerar landet. Sen att dom sen ändrar lite helt plötsligt är inte nånting man ska hålla på att grubbla över. I sverige har alla rätt att rösta, Och alla rätt att föra över sin åsikt, Nånting som länder som USA och Kina borde lära sej efter.
Permanent länkAnmäl
2007-02-28 22:00
Cadavers avatar
Inlägg: 4
Instrument: Visa
Alla de partier, som sitter i riksdagen idag, är i stort sett samma! Ett gäng kapitalister, som bara har olika åsikter på ett par småpunkter!
För att det skall bli någon verklig förändring (till det bättre) i landet, så måste folk våga rösta in nya småpartier, men ingen vågar, eftersom de är så 'vana' vid de 'gamla trogna politekerna', som sitter där idag.
Newsflash: Palme lämnade socialdemokraterna för 21 år sedan, ganska så mycket på minuten i skrivandets stund. Sedan dess har allt gått åt pipan!

För att citera Sandi Thom:
"I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
In '77 and '69, revolution was in the air
I was born too late to a world that doesn't care."

Våga säga ifrån!
Permanent länkAnmäl
2007-03-02 22:04
Ludwig Erikssons avatar
Inlägg: 14
Instrument: Visa
Cadaver: Anledningen till att folk inte tror på småpartier är att dom oftast inriktar sej på en åsikt eller har för svaga åsikter.
Permanent länkAnmäl