Visstaden Västervik

2005-12-07 06:06
Tommy Rådbergs avatar
Inlägg: 25
Instrument: Visa
Jag har följt projektet Visstaden Västervik därför att jag själv har intressen i genren Visa. I dagens Västervikstidningen står det att läsa om att kommunstyrelsen satsar över 1,2 miljoner i projektet (skattemedel) efter att EU-bidrag upphör.

Men det blev inte som det var menat när projektet startades. I stället för ett nationellt intresse har det blivit ett kommunalt. Varför det svala intresset för en Visstad Västervik bland oss musiker?
Permanent länkAnmäl
2005-12-17 22:41
Jazzys avatar
Inlägg: 9
Instrument: Visa
Lite märkligt...
Men när gubbarna på Vviks jazzklubb tycker att Jacob Karlzons Qvartet med Peter Asplund i spetsen är tråkiga, då vet man inte vad man ska tro :P

Skämt åsido. Visfestivalen är väll ändå ett populärt evenemang?! Om än kanske mer bland den förfriskade skaran än musiker.
Men visst vore det skoj. Västervik är ändå en väldigt fin och Passande liten VisBy!

Permanent länkAnmäl
2005-12-18 01:17
Tommy Rådbergs avatar
Inlägg: 25
Instrument: Visa
Visfestivalen drivs av ett aktiebolag, som skall ge avkastning till aktieägarna. Det är inte detta tråden handlar om.

Visstadsprojektet är fram till årskiftet ett delvis EU-finansierat projekt. Nu får andra ta över finansieringen och lösningen är kommunala pengar, ty övriga kultur-Sverige gäspar och tycker det är bra att Västerviksmedborgarna betalar. Det märkliga är att de (Västervikarna) tycker det är okey att satsa kommunala pengar på en nationell visförening. (Föreningen Visan). Återigen, här är det Vis-Sverige som gäspar.

Vill man läsa turerna i Visstadsprojektet går man till www.vt.se och söker på visan hus eller visstaden
Permanent länkAnmäl