"Minns du sången", ett fenomen!

2007-10-15 18:06
Sigvard Blixts avatar
Inlägg: 1029
Instrument: Visa
Den 14/10 hade jag nöjet att befinna mig i Kumla kyrka. "Minns du sången" stod det på anslagstavlan. Väl inne kunde man läsa att lokalen är godkänd för 750 pers.

C:a 20 minuter före utsatt tid var kyrkan fylld till bristningsgränsen. Vad var det för affischnamn som kunde dra så mycket folk en söndagskväll med snålblåst och regn? Svar: Inget alls!

Minst 95% av de medverkande var fritidsmusiker/sångare. Inklusive mig själv. Resten var tämligen anonyma organister, pianister och körledare.

De flesta av sångerna var påfallande enkla. Artisteriet lyste med sin frånvaro. Så frågan återstår: Varför är den här typen av evenemang så otroligt populära?

Kan det vara så att folk i allmänhet är trötta på överarbetade arrangemang, artisteri som inga vanliga dödliga kan hoppas på att någonsin nå upp till? En sak är säker, detta är ett fenomen.

Hälsn:

/Sigvard Blixt, Örebro. Bas, gitarr samt PA-system!

Permanent länkAnmäl
2007-10-15 19:16
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Det kan nog vara en del av det som du föreslår - men sedan är det väl så, att ni tog väl ingen entré? Det är påfallande populärt att få komma in gratis på något evenemang. Gratis tillsammans med en typ av arrangemang som känns avspänt och trevligt, samt musiker som är kompententa trots att de är amatörer, det tillsammans kan nog ge mycket riktigt mycket folk.
/Bengt
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl
2007-10-15 20:10
Ingvar Perssons avatar
Inlägg: 823
Instrument: Visa
Minns du sången...
Ingenting kan locka fram nostalgin hos människor som just musik. En speciell låt kan få en att minnas vissa händelser ganska långt tillbaka i tiden.
/Ingvar

 - Ingvar - 

 

Permanent länkAnmäl
2007-10-17 10:33
Sigvard Blixts avatar
Inlägg: 1029
Instrument: Visa
Visst har du rätt Ingvar. Det är kanske där det sitter. Igenkännandet, identifieringen. Som t.ex. när vi gifte oss 1980. Musiken till inmarschen var hämtad från "Brölloppet på Ulvåsa". Den låten skulle jag känna igen när och var som helst!
Bengt har förstås rätt när han säger att vi inte tog någon entreavgift. Däremot tog vi upp en frivillig kollekt.
Hälsn:

/Sigvard Blixt, Örebro. Bas, gitarr samt PA-system!

Permanent länkAnmäl