Har ni spelat fel / gjort bort er under en konsert?

2008-03-17 14:02
Oozies avatar
Inlägg: 1
Instrument: Visa
Spelade i ett punk band på 90-talet ,
Vi var as fulla varje spelning.
Varje spelning var i sig en egenartad katastrof-
Sista spelningen... Vår sångare snubblar på Exakt samma bräda 3 ggr på 2 låtar , Och då låg han ned Sedan körde han den gamla mikrofon helikoptern ( Tänk " The who/ Led Zeppelin) Miken lossnade och flög ut någonstans i publiken.
Vi fick leta ett tag :-)
SJälv slog jag huvudet i taket minst 3 ggr utan att ändra taktik, efter detta minns jag inte så mmycket mer av den kvällen.

En annan spelning lekte vi med en vatten kanna som stod på scenen , Det resulterade i att när basisten kom rusade gjorde han en vurpa i halkan som såg ut som en dropkick , han flög 1 1/2 meter över marken , Tuppade sedan av från den smällen.
Vattnet förstörde utrustningen för Det otroligt kaxiga huvudbandet, vars manager såg ut som en korsning av Bille Butt och chuck norris ,Han bråkade med oss redan innan spelningen och nu blev det värre, Det slutade med att vi urinerade på deras buss innan vi drog. Obsercera att detta är jag inte stolt över .


JAG SKULLE SKÄMMAS LIVET UR MIG IFALL DETTA GJORDES I VUXEN ÅLDER , men när det begav sig , skitsamma .
Permanent länkAnmäl
2008-03-20 12:11
Musicman_91s avatar
Inlägg: 66
Instrument: Visa
Första gången jag spelade för en strörre publik gick det riktigt bra faktisk,´förutom att gitarristen hoppade omkring så våldsamt att han först drog ut strömkontakten till mitt keyboard och en stund senare hoppade in i mig.
Jag spelade inte fel iallafall ;)
Permanent länkAnmäl
2008-04-26 22:03
Pelle Svedéns avatar
Inlägg: 24
Instrument: Visa
"Men har ni tabbat er någon gång så allt stannat av?
Vad hände? Hur kändes det? Hur reagerade pubilken? Berätta!"

Har faktiskt hänt några gånger men jag minns speciellt en gång i slutet på 70-talet när vi lirade på en pub i Södertälje när det satt bluesauktoriteter som Svenne Zetterberg och Göran Wiklund i publiken!
Vi fick för oss att lira "Dust my broom" och drog igång. Alla i varsin tonart!! Total kakafoni!!
Än i denna dag knyter det sig i magen när jag tänker på det:-)
Annars lär man sig med åldern att garva tillsammans med publiken åt sådana missar å bara köra från början.

""Brukar ni tänka på hur ni rör er på scenen? Eller ert minspel, attityd?""

När jag var liten stod jag ofta med "badmintonracketgitarren" framför spegeln å lekte rockstjärna (som så många andra gissar jag).
Poserna har liksom fastnat i ryggmärgen och kommer fullt naturligt, (utan överdrifter alltså, det blir bara löjligt!)
Det ger en känsla av säkerhet och rätt attityd men "rätt pose i rätt musik" som någon redan påpekat är jätteviktigt.

Pelle/Neznakomets

Permanent länkAnmäl
2008-05-22 18:05
flygelns avatar
Inlägg: 18
Instrument: Visa
Jag spelar fel lite då och då,fast en sak som jag brukar köra med är att spela om felet flera gånger och sedan gå över på ett bra sätt vidare till låten och då tror publiken att det ska vara så.
Sedan att man inte kan spela världens fel som kanske hänt mig 2 gånger eller nåt men sånt händer.
Permanent länkAnmäl
2008-05-29 20:04
Elsabets avatar
Inlägg: 5
Instrument: Visa
Jag kan berätta om en gång när jag höll på att göra bort mig. Det var för länge sen. Jag gick i kommunala musikskolan och ett musikstycke hade jag spelat så mycket, så jag kunde det utantill. Min lärare fick den geniala idén att jag skulle spela utantill på en uppvisning.

Jag började och händerna gick av sig självt, medan tankarna liksom följde med i noterna. Så mot slutet blev jag helt förskräckt. "Var är jag? Vad håller jag på med? Det här går inte!" Men händerna bara fortsatte och rätt som det var landade tankarna på rätt ställe igen och jag kom igenom till slutet, utan att nån visste hur jag hade suttit och våndats...

Men det är lustigt hur händerna kan lära sig en sak. Kommer man av sig mitt i har man ingen aning om vad man ska ta. Det är bara att ta fram noterna och se efter.
Permanent länkAnmäl
2008-07-05 20:19
Anders Hurtigs avatar
Inlägg: 11
Instrument: Visa
Jag brukar tänka rätt mycket på hur jag rör mig vad för minspel jag har. Försöker anpassa mig efter låten/låtarna jag spelar.
Kommer ihåg en gång då jag spelade på Sticky Top Floor och micksladden flög ur micken efter att jag hoppar runt lite på en blueslåt. Jag blev lite småskärrad men spelningen gick bra och folk verkade inte bry sig så mycket om det.
Om man glömmer bort texten på demolåtar så brukar det bara vara att komma på ny. Så gör jag när det skiter sig *ler*. Det hade däremot varit pinsamt om man på knocking on heavens dore hade hävt ur sig "knock knock knocking on reinfelds door".
Permanent länkAnmäl
2008-07-05 21:56
Hellecasters avatar
Inlägg: 90
Instrument: Visa
Ojojoj vad jag har spelat fel i mina dar fast det som grämer mig allra mest var att på den enda spelning i min karriär jag spelat allt rätt så spelade vår otroligt duktiga trummis som en kratta.

Han spelade aldrig fel annars. Utom en gång på ett cafe program med Ragnar Dahlberg då han spelade halvtakt på en låt när det inte skulle vara det. Det blev pinsamt men mest för oss i bandet, jag vet inte om det märktes utåt.

I alla fall så slutade det med att han slutade med oss pga av gången när jag spelade rätt och han fel.
Vilken ironi, enda gången JAG spelade allt rätt så blev han dålig och slutade hehe. Det var tråkigt.

En annan gång på en liten krog så blev vi inropade för extranummer gång på gång och till slut stängde jag av PA:t.
Trots det klev vi in en gång till OCH JAG GLÖMDE SLÅ PÅ LJUDANLÄGGNINGEN IGEN!!!

Vår monitor rigg skrålade som vanligt så vi märkte inte ens att PA anläggningen var tyst. Otroligt!!!

Men folk var fulla och glada och vi fick betalt så ...slutet gott! hehe.
Permanent länkAnmäl
2008-07-08 13:46
Anders Westbergs avatar
Inlägg: 7
Instrument: Visa
Jag spelar fel nästan varje gång. Eller så stämmer bouzoukin om sig och jag måste undvika vissa strängar. Hör mer av mitt folkmusikprojekt på myspace.com/hervorband
myspace.com/anderswestberg
Permanent länkAnmäl
2008-09-10 00:43
Mats Molins avatar
Inlägg: 6
Instrument: Visa
Jag har nog gjort bort mig tillräckligt många gånger för att skriva en bok om det! Men här är ett par tillfällen jag kommer att tänka på just nu.

Vi spelade med TopDog BluesBand (trio med bas, git/sång och trummor) på en liten festival för en massa år sen, och körde en låt med ett lite bökigt break efter tredje versen. Jag fick hjärnsläpp och började spela breaket efter andra versen. Trummisen och basisten hörde ju vad som var på gång och försökte hänga på, men jag hörde ju att dom inte började på breaket nar jag gjorde det, så jag försökte komma tillbaka in i låten igen. Det slutade med att vi slutade spela i ett enda kaos. Men det var bara att räkna in igen och köra låten klar!

Ett annat tillfälle med samma band skulle jag, som hade hand om låtordningen, tala om för dom andra två vilken låt vi skulle spela. Efter att ha talat om både vilken låt det var, och dessutom vilken tonart vi skulle köra den i började jag med en helt annan låt i en helt annan tonart! Men som tur var så spelade jag med ett par snubbar som inte skiter på sig av en sån vurpa. Dom kom in i låten blixtsnabbt, så jag tror inte någon märkte något. Fast jag fick ju äta upp det många gånger senare!
Permanent länkAnmäl
2009-03-02 23:34
Marcus Rooss avatar
Inlägg: 860
Instrument: Visa
Jag skulle spela "All I have to do is dream" vid ett trubadurframförande.
Råkade komma in på sången en oktav för högt. De första 2 raderna gick ändå bra, så jag trodde jag kunde fortsätta hela låten så. Att i skarpt läge gå ner en oktav är inte så lätt som man kan tro.

Så, jag fortsatte, men jisses - en sån falsett-version det blev av den sången :)
/Marcus\r\n\r\n--\r\nModerator på Vi Musiker | www.ukulelesolen.se
Permanent länkAnmäl
2009-03-07 00:42
seebes avatar
Inlägg: 15
Instrument: Visa
En spelning innan jul klantade ja mig lite innan solot i american idiot av greenday vilket generareade till att allt blev otakt... men tackvare min trummis i bandet räddade han mig med ett trumsolo... trode allt gick åt helvette men bara skrattade å bara fortsatte röja... på videon senare såg det istället riktigt skillat gjort och helt enkelt j*vligt inövat!

ha en mental sammankoppling me trummisen e de bästa som finns! är aldrig närvös inför en spelning längre för ja vet att de alltid kommer gå bra så länge han spelar trummor i vårat band... om han försvinner
skulle jag nog istället satt mig i ett hörn och gråta tills alla gått hem:P:Phaha

ps. gjorde solot klockrent efter hans trumsolo:)
peace!
Permanent länkAnmäl