Spansk musik

2007-05-18 12:53
skanerosts avatar
Inlägg: 11
Instrument: Visa
Hej

Jag har aldrig lyssnat på spansk gitarr musik innan, jag har mer varit lite för blandad i min musik smak och nu blir jag än mer blandad he he :)

Hur som jag hittade på en låt med Al di Meola som heter Mediterranean Sundance, detta är nog något av det häftigaste jag hört. Jag är säker på att många andra har hört den och kanske till och med håller med mig!

Finns det någon som har tips på mer musik i den stilen?

Samt hur fasiken går man tillväga om man skulle vilja lära sig den sortens musik .. jag är inte nybörjare utan skulle väl nog vilja säga att jag tagit mig en bit över den jobbiga trösklen!

Man kanske skulle gå hos någon och lära sig? Finns det någon som kan tipsa om någon i Malmö ?
Tack på förhand!
Permanent länkAnmäl
2007-05-18 22:28
Sigvard Blixts avatar
Inlägg: 1029
Instrument: Visa
fredag 18 maj 2007, kl 12:53 skrev skanerost


Finns det någon som har tips på mer musik i den stilen?

Jag vet inte om jag kan påstå att det är samma stil. Den här snubben körde sin alldeles egna stil. Jag antar att man kan kalla den "zigenarjazz". Men om du vill höra akustisk gitarrmusik som får dig att tappa hakan, så kan jag rekommendera inspelningar med Django Reinhardt. (Tyvärr "silent" sedan maj-53). Fakta om, och smakprov med D. R. finns på allmusic.

/Sigvard Blixt, Örebro. Bas, gitarr samt PA-system!

Permanent länkAnmäl
2007-05-26 23:28
Dodros avatar
Inlägg: 1
Instrument: Visa
Kan ju rekommendera gitarristen Francisco Tarréga, särskilt då en låt vid namn "Recuerdos al Hambra" som är sjukt skön, särskilt när man kör tvåstämmigt. Det är en bra låt att spela också då den kan bli så svår/lätt man vill ha den. Ska man köra tremolo-delen krävs övning, men själva melodin är lätt.

Om du vill lära dig så köp en en nylonsträngad och lär dig några balla spanska skalor och lyssna särskilt på dynamiken i den sortens musik.
Permanent länkAnmäl