Min musik!

2007-04-08 01:50
RobinJacobssons avatar
Inlägg: 19
Instrument: Visa
Hej! Jag har en fråga och en begäran.

Jag undrar hur jag "skyddar" min musik. Jag har hört att man kan skicka en skiva till sig själv via posten och att deras stämpel-datering skulle hålla rent juridiskt sett. Just nu är mina låtar bara skyddade genom att jag har laddat upp dem på olika sajter, folk har hört det och kan "vittna" om datum samt att jag har datum daterade på filegenskaperna. Vad jag vet så skyddar inte STIM mina låtar, utan ser endast till att jag får betalt när de spelas. Följdfråga; kostar det något att anmäla låtarna till stim, hur gör jag?

Och så ville jag till slut bara säga att om det är någon som har ett MySpace-konto så kan ni ju kika in på min MySpace där låtarna ligger, och kanske fälla en kommentar!

www.myspace.com/rojamusic

Ha det bra! /R
Permanent länkAnmäl
2007-04-08 10:40
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Att skicka sitt verk via posten till sig och inte öppna brevet utan arkivera det bara är det som rekommenderas allmänt. Det kan vara vanskligt att förlita sig på datafilers elektroniska datumstämpel, den kan ifrågasättas. Vittnen, som också är beredda att ställa upp i en rättegång, är förstås alltid bra.

STIM: Du anmäler dig som upphovsman i första hand. Det är kostnadsfritt. Läs mer på STIM - Medlemskap - anslutning, där finns också formulär för anslutning av upphovsman.

/Bengt
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl