Musikgenre

2007-02-14 18:34
Gösta Svärds avatar
Inlägg: 1
Instrument: Visa
Vilken musikgenre är enligt er den allmänt bästa?
Permanent länkAnmäl
2007-02-14 21:10
Sigvard Blixts avatar
Inlägg: 1029
Instrument: Visa
Country tycker jag. Man blir glad av "c". Men jag gillar också gospel. Gärna den äldre varianten som brukar kallas "läsarsånger". Förmodligen därför att den till stor del har har sina rötter just i countryn!
/Sigvard

/Sigvard Blixt, Örebro. Bas, gitarr samt PA-system!

Permanent länkAnmäl
2007-02-21 09:06
Oasiss avatar
Inlägg: 29
Instrument: Visa
Indie Pop kommer alltid vara den bästa. Det är en stil där musikerna får utlopp för sin genialiska kreativitiet. Äkta indie pop är inte påverkad av den gällande pop-trenden. Lyssna på band som Tiger Lou, Death Cab For Cutie, The Subways, och kanske även Placebo inom parantes.
Permanent länkAnmäl
2007-02-21 19:44
Tomas Östers avatar
Inlägg: 9
Instrument: Visa
"If you don't play boogie woogie, it's a waste of time ticklin' the ivories." Albert Ammons
Permanent länkAnmäl
2007-02-21 20:48
Hellecasters avatar
Inlägg: 90
Instrument: Visa
Hmm? detta är något jag måste fundera på men jag tror att min musiksmak hamnar någonstans i trakterna av New Orleans (före Katrina), i en mix av blues, country, och jazz.

Bandet Little Feat blandar allt detta och jag slutar aldrig att förundras över deras speciella rytmik som ofta är svår att stampa takten till men det svänger så man nästan ramlar omkull.
Dr John är en annan typisk företrädare för denna typ av musik som verkligen kan frasera så man häpnar.

Jag spelade ett tag med en singer/songwriter som hade mycket New Orleans gung i sina låtar och det tog lång tid innan jag fattande vad han höll på med men han influerade mig så mycket att jag idag omedvetet för det mesta har denna stil i allt jag gör.

Men du frågade vilken musikstill som var den "allmänt" bästa så om du menar för allmänheten så tror jag att klassisk musik är den allmänt mest genomarbetade och mest kvalificerat framförd. Sen är det ju en smakfråga och en fråga om vad man menar med "allmänt bästa".

Permanent länkAnmäl
2007-02-28 12:59
Ludwig Erikssons avatar
Inlägg: 14
Instrument: Visa
Asså det är svårt att säga den bästa genren. Själv min personliga favorit är Synth-Pop och pop men lyssnar gärna på annat. Vissa genrer tycker jag inte om som Hårdrock men den genren har ändå varit viktig i musikhistorien då den har skapat traditioner och flera fans. Pop är ochså en viktig genre. Man kan säga att dom bästa genren är dom som skapade Popen och Rocken D.V.S Soul och Blues. Även om Blues inte är min favorit så är Soul verkligen det! The Temptation,Four Tops är några av banden jag uppskattar. Folk musik är ochså väldigt viktig då en av våra mest älskade musiker Bob Dylan blev insperead av den och sen skapade rocken . Aja.
Permanent länkAnmäl
2007-04-05 08:40
1AxS1s avatar
Inlägg: 10
Instrument: Visa
riktigt bra pop punk tycker jag nog är bäst =D
Permanent länkAnmäl
2007-04-26 10:24
Anton Thoursies avatar
Inlägg: 2
Instrument: Visa
för mig just nu gäller elektronika. såsom Aphex Twin mfl. Gör liknande musik själv. Om ni är intresserade kan ni gå in på min myspace.

http://www.myspace.com/pmtoyou
Permanent länkAnmäl
2007-04-26 15:34
DocBenways avatar
Inlägg: 44
Instrument: Visa
Klezmer, eller mer specifikt modern klezmer (tredje/fjärde vågen). Fast jag gillar en mass annan musik som jazz, blues, hiphop, punk, country, gospel, romani swing, dub, reggae, soul och alla former av sextitalrock. Men det är nått visst med klezmer, dom skumma snygga melodierna, 5/8-takterna och de allmänt bissart skickliga musikerna.
Permanent länkAnmäl
2007-06-12 22:22
Gianluca Delles avatar
Inlägg: 12
Instrument: Visa
Rock / Metal
Permanent länkAnmäl
2007-07-04 19:55
Pontus Hjelms avatar
Inlägg: 16
Instrument: Visa
Metal. Metal är den mest varierande genren av alla. Tex Heavy Metal, Trash Metal, Doom Metal eller den brutala Death Metallen. Dessutom så finns det mycket lugn musik:
Metallica: The Unforgiven, Nothing Else Matters
Ozzy Osbourne: Goodbye to romance, Mama i´m comin home.

Själv är jag ett stort fan av Metallica och Iron Maiden.
Permanent länkAnmäl