kvinna och musik

2007-01-31 20:32
rockandemammas avatar
Inlägg: 21
Instrument: Visa
Hörde ett program på p1 29/1 Lindau. Dom diskuteraade hur det är att vara kvinna i branschen. Det var väldigt igenkännande det dom sa. Till och med gubbsen pratade om hur sexistiskt det är, speciellt inom rocken. När jag var ung, ja fortfarande förresten, om jag tar fram gitarren, då kommer nån och frågar om de ska stämma gitarren. Utan att ta tera på om jag kan eller inte. ofta har de bara ryckt gitarren ur handen, "nu ska ni få lyssna på mig". Man har verkligen varit med om respektlösa situationer, och killarna förstår inte hur det är, jag brukar säga till min kille" du skulle sätta på dig kvinnogestalten en dag, så skulle du förstå vad jag säger. För han tror att jag bara inbillar mig.
Men det här programmet på P1 bekräftade mina misstankar.
Om nån annan har tankar om det här skulle jag gärna vilja höra det.
Permanent länkAnmäl
2007-02-02 23:25
Ingvar Perssons avatar
Inlägg: 823
Instrument: Visa
Jag tycker inte du ska bry dej om såna saker, var de nyktra förresten? Nej, ibland måste man slå dövörat till. Ibland får man höra: "keyboarden spelar väl själv, man bara trycker på en knapp". Jag tröstar mig med: de förstår inte bättre!
Hälsningar
/ Ingvar

 - Ingvar - 

 

Permanent länkAnmäl
2007-02-04 00:04
Sigvard Blixts avatar
Inlägg: 1029
Instrument: Visa
Hej rockandemamma!
Jag tittade på TV ganska nyligen. Det var en dokumentär om tjejbandet Calaisa från Malmö. De hade kämpat på i så där 10 år. Visst fick de spelningar, men det stora genombrottet lät vänta på sig. Ända till dom 2005 reste till USA på egen bekostnad, och hade turen att träffa "rätt" personer.
Kan det vara så ändå, att kvinnliga artister får jobba hårdare för att visa sin duglighet?
/Sigvard.

/Sigvard Blixt, Örebro. Bas, gitarr samt PA-system!

Permanent länkAnmäl
2007-02-08 15:12
rockandemammas avatar
Inlägg: 21
Instrument: Visa
Man ser ju bara gubbar nästan jämnt i tv osv. Det måste väl finnas massor av brudar som gått på musikhögskolan. Inget bra föredöme för unga tjejer. Jag tror tjejerna har svårare att bli tagna på allvar.
Permanent länkAnmäl