Jobba med musik eller ljud?

2007-01-26 13:37
tokas avatar
Inlägg: 2
Instrument: Visa
Tjena!

Jag heter Toomas. Sysslat med egen musik i många år. Har studerat ljudteknik på SAE Institute i Solna. Där gick vi igenom det mesta vad gäller digital och analog inspelning, mastring , mixning, pro tools etc. Att man gått på SAE betyder nog inte så mycket om man nu ska söka jobb. Alla kan ju ha ett certifikat.

Vad jag förstår är det bättre att på egen hand skapa sig en portfolio på nåt sätt och sedan visa upp.

Som jag vet är det svårt att få jobb inom ljud branchen som läget är om man inte har riktigt nära och bra kontakter med folk inom denna branch.

Om jag nu är sjukt intresserad och brinner för allt som har med ljud och musik att göra. Hur kan man gå tillväga för att få in en fot i ljud branchen på nåt sätt.? Kanske komma in och vara delaktig i nåt ljudprojekt bara.

Vad som helst egentligen. Skapa ljud, lägga ljud på film, reklamjinglar, mixa, syssla med ljudtalböcker etc.

Har ni några tips och vägledningar? Och ni som redan jobbar med nåt inom ljud hur kom ni in?

Alla började ju nånstans nångång.

Tacksam för svar!

/Toka
MSN: funkytoka@gmail.com
-------

Moderator kommentar: Vi Musiker vill varna för att lämna ut e-postadressen här i det publika forumet.(Risk för spam). Men håll den gärna tillgänglig i din medlemsinfo, som för övrigt är lite ofullständig.
Sigvard.
Permanent länkAnmäl
2007-01-26 15:20
stickons avatar
Inlägg: 14
Instrument: Visa
Hej Toomas

det där med nära och bra kontakter du skriver om är ju inget man föds med utan något man skapar. Sen behövs en sak till i en branch där många är kallade och få utvalda - turen att råka befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle.

I väntan på att det inträffar, fortsätt syssla med din egen musik, gärna ihop med andra, och med tiden får du mer och mer kontakter. Var beredd på att ha nån annan sysselsättning som levebröd, iallafall i början. Dom flesta brukar så småningom finna sin väg in i branchen. Om du tycker det är roligt att hålla på med ljud och muskik så var beredd på att mycket av glädjen försvinner när du jobbar med det på heltid - du kan inte längre välja att bara göra det du gillar.

Sen skadar det inte att skriva ihop en liten beskrivning av sig själv och av vad man kan och skicka ut till alla studios, musikaffärer, PA-firmor, filmbolag och vad du nu kan hitta på. Dom får i och för sig drivor med såna brev men det händer faktiskt att folk får jobb den vägen, men det förutsätter ju att man har skickat det där brevet.

Lycka till!
Permanent länkAnmäl
2007-05-03 13:49
Erikas avatar
Inlägg: 15
Instrument: Visa
Hej!

Jag är en tjej som sjunger, spelar piano/keyboard och har inspelningsmöjligheter på datorn. Har ambitionen att fixa schyssta demos till mig själv. Är rätt kass på inspelningsbiten, och skulle uppskatta en samarbetspartner. Man kör också lätt fast i sin ensamhet. Skulle du vara intresserad?

Kontakta mig gärna!

Hälsningar
Erika
Permanent länkAnmäl