Stipendium - var och hur?

2007-01-22 16:39
Philip Avéns avatar
Inlägg: 18
Instrument: Visa
Hej allihop!

Jag vill utröna vilka möjligheter jag har att söka stipendier för att utveckla mitt musicerande. Stipendiet skulle användas för att betala för studiotid och möjliggöra inspelningen av en skiva. Är det någon som har en idé?

Utgångsläget är följande: Jag har spelat gitarr sedan tonåren och komponerat en ansenlig samling visor. Jag skulle vilja spela in en skiva med ett urval av dessa visor. De finns tillgängliga på CD, amatörmässigt inspelade i mitt eget vardagsrum. De som hör mig jämför ibland med Taube, Cornelis, Robert Broberg, Stefan Sundström eller Lars Winterdäck. Lyriken är det viktigaste för mig och texterna är i allmänhet låtarnas styrka. Jag är 28 år, född i Huddinge söder om Stockholm men bosatt sedan 10 år i Linköping i Östergötland.

Min förhoppning är att en stiftelse som stödjer kulturverksamhet ska uppskatta materialet och bedöma det värdigt ett bidrag för att få det inspelat i studio.

Vad är er mening? Har ni något förslag på vart jag ska vända mig? Är det här över huvud taget värt ett försök?

(Man kan förstås pröva lyckan hos skivbolag men jag känner inte för det. Jag vill tills vidare arbeta oberoende.)

Permanent länkAnmäl
2007-02-22 19:17
Jonas Valfridssons avatar
Inlägg: 80
Instrument: Visa
I Sverige finns det tre stora musikstipendier att söka: STIM, Musikaliska akademin och Konstnärsnämnden. Beloppen varierar från några tusen och upp till 180000kr. Konkurrensen är förstås hård, men STIMs är nog den du ska sikta på.

Sedan finns det mindre, oftast lokala stipendier från Lions med flera, men de brukar rikta sig till personer i skolåldern.

Lycka till!
Permanent länkAnmäl