Musiklivet i Sverige för semi-proffessionella musiker?

2007-01-22 16:37
EvelinaKs avatar
Inlägg: 7
Instrument: Visa
Hej!
Jag är en singer/songwriter med någolunda erfarenhet.
Jag bor utomlands, i Rom, sedan 8 år och börjar fundera lite på att flytta hem... Bara det att här har jag flera musikaliska projekt på gång, lite kontakter, spelningar, ja, alltså det är inte bara att flytta så där på en gång. Först behöver jag kolla upp lite hur det ser ut där hemma i Sverige, om det finns möjlighet att fortsätta med musiken på ett seriöst sätt på samma vis som jag gör här...
Låt mig förklara bättre: Jag flyttade till Rom när jag var 19, nu är jag 28. Har hållt på med musik sedan liten men jag började satsa på musiken seriöst sett, först efter att jag flyttat hit, vilket innebär att jag aldrig stått på en svensk scen, har INGA svenska kontakter, känner inte en enda svensk musiker!!! (sverige är fullt av musikälskare och folk som spelar hemma i vardagsrummet, det vet jag, men jag menar musiker som spelar på heltid eller halvtid...)
Här i Italien hänger allt på kontakter... man måste känna krog-ägarna för att få spela. Är det så i Sverige också?
Sedan krävs det ju att man har lite kompisar att höra efter med när man letar med-musiker, och några svenska kompisar som dessutom är i branchen, det har jag inte...
Hur kan jag göra för att komma i kontakt med musiker? (...som känner andra musiker som kan skicka en vidare till andra musiker, om jag åker hem och vill starta ett nytt projekt?)
Just nu håller jag på och startar upp ett Neil Young-tribute här i Rom. (Älskar hans musik). Det är något jag haft i baktanke i flera år och nu kom tillfället (min förra grupp splittrades). Vi börjar repa i veckan och hoppas få ihop 20 låtar till sommaren, så säkert blir det ingen flytt till sverige än på ett tag. Men bara så där för att kolla läget...är någon intresserad av att spela i ett Neil Young-tribute band om ett år ungefär? Varsomhells i Sverige går bra, jag går dit musiken leder mig, men gärna i en stad och gärna där man kan få en massa spelningar!!
Keep on rocking in the Free World!!!
Permanent länkAnmäl
2007-01-22 17:41
EvelinaKs avatar
Inlägg: 7
Instrument: Visa
Vill rätta mig: Det är klart att íngen vet vad dom håller på med om ett år... så här riskerar jag att inte få ett enda svar:) Vad jag menar är såklart: är det någon som skulle kunna vara intresserad nu eller i framtiden? Bara för att veta, för att få någon kontakt?
Någon som har något tips att ge mig?
Någon som vill berätta något, vadsomhellst, som rör live-musikbranschen i sverige, för en tjej som inte har en aning om hur det funkar därhemma? (det kan handla om musiker, publiken, musiksmak, arrangemang, kontaktnät, utbildning, betalning för spelningar, osv..)
tack
Keep on rocking in the Free World!!!
Permanent länkAnmäl