Musikskola Sthlm

2007-01-12 21:58
RobinJacobssons avatar
Inlägg: 19
Instrument: Visa
Hej!

Jag är en kille på 18 år som lirar piano och går ES Åk 2 i Växjö just nu.

Jag har stora planer på att söka till nån musikskola i Sthlm när jag är klar här nere. Frågan är bara vad...

Jag gillar att spela mer "vanlig" musik såsom rock, pop, soul osv. Nu undrar jag vad det finns för olika skolor att söka till, och om ni vet några speciella som är bra.

Jazz är ju något som är bra att lira också, voicing mm. Finns det några sådana skolor ni känner till kan ni ju nämna det också!

Sedan undrar jag vad det är dom tittar på mest på intagningsprovet. Jag har nån typ av perfekt gehör, jag kan spela en låt så fort jag hör den. Dock är det värre med noterna, eller snarare noterna i kombination med pianot. Jag kan noter nästan perfekt men jag kan knappt spela en enkel melodi när det väl kommer till pianot. Så vad jag vill veta är vad jag borde öva på mer specifikt för att ha en god chans till att komma in på den skolan jag senare kommer att söka till.

Mvh. Robin
Permanent länkAnmäl
2007-03-24 19:10
maeckens avatar
Inlägg: 2
Instrument: Visa
Hej!
Jag går just nu på Betel folkhögskola, ligger i Bromma ca 20 minuter från T-centralen med tunnelbana. Vi har afroensemblelinje, allmän musiklinje, församlingsmusikerlinje och klassisk musikerlinje. Kolla in www.betel.st för mer info. Afro är ganska svår att komma in på, och det är duktiga musiker som går där. Själv går jag allmän och det är jättebra om man vill öva mycket, få en stor bredd genre- och instrumentmässigt och vill ha kul!

Andra folkisar i Stockholmsområdet jag känner till är Birkagårdens folkhögskola, Kaggeholms folkhögskola och Kulturama. Kolla www.folkhogskola.nu för mer info.

Lycka till!
/Markus
Permanent länkAnmäl
2007-03-27 21:43
jonasfinlands avatar
Inlägg: 4
Instrument: Visa
Det har visserligen gått över 10 år sedan jag gick på SMK (stockholms musik konservatorium) eller munchenbryggeriet som det kallas, men det var en bra skola för vad du beskriver (rock-pop-soul-jazz).
För inträdesprovet skulle jag rekommendera att välja en låt som du bara älskar, ingen skillnad vilken (bä-bä vita lamm eller ace of spades) för om du lyckas överföra din spelglädje på juryn, och spelar hyfsat rätt så har du en god chans. Och förståss, öva, öva, öva att spela efter noter, men det borde hoppas jag inte vara det viktigaste, när man söker in.

Om skolan finns kvar har jag ingen aning om, men bra skola (lite dyr bara, men ni har väl studielån och sånt i sverige?)

good luck, jonas
Permanent länkAnmäl