Psykadelisk musik... eller?

2006-05-11 21:38
jenwals avatar
Inlägg: 1
Instrument: Visa
Jag tänkte se om någon kanske kan hjälpa mig lite. Jag kan nämligen inte riktigt hitta vilken genre min musiksmak har. Vilket betyder att jag inte kan hitta bandnamn.
Föreställ er sitta på en äng och lyssna på tex Jefferson airplane- white rabbit. Om man blundar så får man känslan av att vara i en annan värld. Musik som är väldigt sammankopplad med lsd trippar på 60- och 70- talet. Verkar inte heta psykadelisk rock som jag trodde för där ingår väldigt mycket beatles varianter. Det är inte alls det jag vill ha.
Instrumental lsd mushroom musik. Möjligtvis lite sång i men isåfall liknande white rabbit.
Någon som vet vad det kallas, eller kanske några bandnamn?
Permanent länkAnmäl
2006-06-01 06:41
trampos avatar
Inlägg: 5
Instrument: Visa
Det kallas väl bara psykadelisk musik? Proggmusiken var väl hos visa band flummigt psykadelisk, tidiga Pink Floyd är ett bra exempel på ett sånt band. :$
Permanent länkAnmäl
2006-06-01 18:21
DocBenways avatar
Inlägg: 44
Instrument: Visa
Det kallas för psykedelisk musik, även om ja en massa inte så psykedeliska band (ex. beatles) också kallas det. Det kan även kallas för prog-rock (inte som i svensk nationalteaternprogg utan som Touch, International Harvester, Träd gräs och stenar mfl) men det är lite en annan sak med mer solon, längre låtar, mer instrumentalt, mer flummig musikermusik typ.
Om man bara kallar det psych som man gör i garage-kretsar så brukar bara den obskyrare och mer jätteflummiga delen av psykedelia räknas in (som exempelvis HP Lovecraft, Ultimate Spinnach mfl) fast även ibland den mer smutsiga gargepsykedelian (ex. 13th Floor Elevators). Det verkar vara sådant du är ute efter, kolla upp Ultimate Spinnach och kolla upp The Great Society - Grace Slick från Jefferson Airplanes första mycket flummigare band.
Permanent länkAnmäl