Schlagerfetivalen

2006-03-23 11:54
Arne Lindroths avatar
Inlägg: 5
Instrument: Visa
Är det inte lite konstigt? Ute i stora vida världen är lilla Sverige ett föredöme vad det gäller musik. Utlänska producenter och artister söker efter svenska låskrivare. Många svenska låskrivare lyckas utomlands, men inte hemma i Sverige? Med vissa undantag. G-son och Pling (pling & plong)
När man tittade på uttagningen till den Svenska Schlagerfinalen var det lätt att tro att det bara fanns två låtskrivare i hela Sverige. Är det bara jag som blir illa berörd när Pling & Plong före varannan låt sitter och vinkar i teven.

Något måste vara fel !?
Gnyrg har talat
Arne och Kia Lindroth\r\nSwedhome
Permanent länkAnmäl
2006-03-23 14:26
Thomas Anderssons avatar
Inlägg: 20
Instrument: Visa
En bra undran
Jag jobbar själv som låtskrivare och musiker och gjort det i ca 15 år nu i olika former. Jag tror att det är så här.
Vi har ett media som kräver vissa saker av oss som låt skrivare samt att det är så att personer runt slager bordet inga namn nämnda bestämmer vilka som skall gå vidare utan att de i princip hört låten.
Från och med i år så var det så¨att varje förlag fick endast skicka in ett visst antal låtar till uttagningen som sedan gick vidare till en andra gallring där sedan resten av oss andra låg. Sen vart det en till gallring från den som gick vidare till en ny gallring, till det skall sägas att jokrarna inte ligger där så i princip så var det redan 4 låtar som redan var klara eller som åkte med på ett banan skal.
tex Carola, det kom in över 3200 bidrag och av dom skall 28 tas ut inte undra på att folk tröttnar på att skriva låter till parodi festivalen som jag kallar det
MVH // thompa_71
Vad vore livet utan musik
Permanent länkAnmäl
2006-04-17 11:50
jack scholls avatar
Inlägg: 15
Instrument: Visa
ja det är förjävligt jag känner en hel del låtskrivare som har provat komma in i 5 6 år jag har skälv provat 2 gånger det är inte mycket men värkar vara hopplöst. varför va fan är det med dom. vi vet att carola o kompani är bra men jag som tysk hör vad mina lansmänn på tv radio säger om sverige sitat/ varför skikar sverige samma sångerska i gen sverige är jo ett land som är väl känt som musik land har dom bara en sångerska som låter lika dan igen waterlo abba fångad i en storm vind.det är dags att några andra kommer in men det är litte vårt eget fel om vi håller i hop som ett tim då kommer vi garanterat med nästa år med ett bra konsept hålla i hop så fler vi är så mer changs har vi alla ska finnas för alla spelar ingen rol vem som kommer in först kanske jag kanke ni men om nån av os kommer in kann mann inifrån hjälpa dom som vill in så jobbar musikena i tyskland och det fungera jag komm in i tysk media med min musik ett tag men tysk media går över lick jag är fortfarande bunden får inte skriva eller göra nåt för andra tv kannaler i tyskland bara rtl .jag tror att sverige är säkrare här har mann hjälp om nåt går fel med kontrackt o så.vi måste sammarbeta då kommer vi å lyckas hör av dig scholljack@hotmail.com mvh jacki
Permanent länkAnmäl
2006-04-19 08:46
Stefan Anderssons avatar
Inlägg: 24
Instrument: Visa
Finns det en mer korrupt samling personer än de som tar ut inslagen till schlagerfestivalen? Har aldrig skickat in, men jag har beställt reglerna en gång, och bara dom fick mig att ryyyyysa. Idag är det enbart en tummelplats för Bert Karlssons halvfigurer + en och annan dansbandsveteran.
Permanent länkAnmäl
2006-04-19 11:16
aefcqa afawefs avatar
Inlägg: 15
Instrument: Visa
Nog för att Sverige var ett bra Schlagerland förut, men tiden förändras och melodifestivalen med den.... Jag tror att dessa låtskrivare har något kontrakt för att få forsätta skriva låtar. det är nog mycket mygel med vilken låt som kommer med.
Permanent länkAnmäl