The Waterboys ger två Sverigekonserter i maj

2006-03-02 21:12
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
The Waterboys till Stockholm och Göteborg!

I vår kommer The Waterboys till Sverige på sin turné "Karma to Burn Tour". Den 1 maj uppträder de på Cirkus i Stockholm och den 3 maj på Trädgår'n i Göteborg. Biljetterna släpps den 6 mars.

I höstas kom bandets första officiella livealbumet någonsin, "Karma To Burn", vilket kan anses lite förvånande men tanke på att The Waterboys i sig är känt som ett av de bästa livebanden. Materialet på plattan är hämtat från turnéer under 2003 och 2004 på Irland och England. Förra året gjorde gruppen tre konserter i Sverige. Två utsålda Södra Teatern i Stockholm i februari och sedan återvände de för ytterligare en konsert på Cirkus i höstas.

Bandet bildades 1983 av Mike Scott. Mellan 1983 och 1985 släppte de sina tre första album "The Waterboys", "A Pagan Place" och "This Is The Sea". Därefter mötte Mike Scott violinisten Steve Wickman från Dublin, vars violinspelande kom att påverka Mike Scott starkt. På albumet "Fisherman's Blues" finns starka influenser av irländsk folkmusik och på turnén som följde medverkade en rad folkmusiker. Under 90-talet har Mike Scott arbetat både med Mike Scott band och med olika soloprojekt. Under två år turnerade han som soloartist jorden runt.

För mer information besök: www.mikescottwaterboys.com

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl