Sting kommer till Stockholm Jazz Festival

2006-02-28 21:10
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
STING PÅ STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL.

Under förra året turnerade Sting i USA med sin rosade "Broken Music Tour". Till sommaren tar han turnén till Europa och gör fem konserter i Norden med sitt band, varav ett på Stockholm Jazz Festival på Skeppsholmen den 21 juli. Övriga datum är den 15 juli i Rådhusparken, Århus, 17 juli i Bergen, 19 juli Molde Jazz Festival och avslutningsvis den 22 juli Pori Jazz Festival. Biljetterna till konserten i Stockholm släpps den 10 mars.

Turnén beskrivs som en "stripped down and raw rock show" och med sig på turnén har han sitt tremannaband bestående av Dominic Miller på gitarr, Lyle Workman på gitarr och Abe Laboriel Jr. på trummor.

Som musiker har Sting förblivit en av världens mest välkända artister och han har skrivit några av vår tids mest berömda låtar som "Englishman in New York" och "Nothing Like the Sun". Hans senaste album "Sacred Love" har nått stora framgångar försäljningsmässigt och har hyllats av kritiker. Förutom att ha släppt sitt tionde soloalbum har han även kommit ut med sina memoarer "Broken Music" som har legat högt på försäljningslistorna sedan den kom ut i handeln.

Biljetterna till Sting på Stockholm Jazz Festival kostar 400 kr + serviceavgift

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl