Iron Maiden gör största turnén i Skandinavien

2006-02-22 11:09
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
IRON MAIDEN GÖR SIN STÖRSTA SKANDINAVIENTURNÉ GENOM TIDERNA!

Iron Maiden gjorde enorm succé förra året när de sålde ut Ullevi i Göteborg på två och en halv timme. Nu är det dags för de brittiska heavy-metalhjältarna att göra sin största Skandinavienturné genom tiderna. I november kickar de igång sin världsturné med att göra tio konserter i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Den 17 och 18 november spelar de på Globen i Stockholm och den 20 november på Scandinavium i Göteborg. Konserten på Scandinavium blir för övrigt den tionde i ordningen för Iron Maiden som spelade på arenan för första gången 1980 som förband till Kiss.

Speldatum:
09.11 Danmark, Ålborg Gigantium
10.11 Danmark, Köpenhamn Valby
12.11 Finland, Tammerfors Ishall
14.11 Finland, Helsingfors Hartwall Areena
15.11 Finland, Helsingfors Hartwall Areena
17.11 Sverige, Stockholm Globen
18.11 Sverige, Stockholm Globen
20.11 Sverige, Göteborg Scandinavium
21.11 Norge, Oslo Valhall
23.11 Norge, Bergen Vestlandshallen

Biljettsläpp:
Danmark - 27 februari 10.00
Sverige - 27 februari kl. 9.00
Finland - 27 februari kl.9.00
Norge - 25 februari 10.00

Förband i alla städer utom Aalborg och Köpenhamn är amerikanska Trivium.

Iron Maidens konserten på Ullevi förra sommaren direktsändes både i P3 och SVT. Kritikerna hyllade spelningen enhälligt:

Aftonbladet
"Ett fullpackat Ullevi lyfter de brittiska metalgiganterna till en ny nivå där himlen inte känns som någon begränsning. En modern klassiker? Det kan ni ge er på".

Expressen
"Stämningen på Ullevi är rent euroforisk" Expressen 4 getingar

Dagens Nyheter
"Det är en storslagen rekonstruktion av en Iron Maiden-konsert från 1983 och för en gångs skull är nostalgi det vackraste ordet i världen".

Iron Maiden är aktuella med live-DVD:n "Death On The Road" som släpptes den
8 februari. DVD:n är inspelad i Westfalenhalle i Dortmund under förra världsturnén. Bandet skriver just nu på nytt material till sitt 14:e studioalbum som förväntas släppas i samband med att turnén drar igång till hösten. Nya showen kommer att gå helt i traditionell Maiden-anda och innehålla både nytt och gammalt material, en spektakulär scenshow… och förstås Eddie!

"Vi hade fantastiskt roligt förra året när vi besökte Skandinavien och spelade låtar från våra tidigaste album", säger Steve Harris. "Men Iron Maiden strävar också efter kreativa utmaningar och förnyelse och är nu enormt peppade att spela in ett nytt bra album att ta med oss ut på vägarna i höst. Att spela i Skandinavien känns som en fantastisk start på nya turnén!! Vi ser också fram emot att för första gången någonsin få spela i städer så som Bergen, Tammerfors och Ålborg".

För mer information, besök: www.ironmaiden.com, www.trivium.org

Källa: EMA Telstar

Se även: Iron maiden i Sveriges evenemangskalender
och Iron Maiden i Sveriges Arkiv över Musiklänkar (SAM).
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl