Melodifestivalens första omgång avklarad i Leksand

2006-02-18 22:49
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Så är första uttagningsomgången till melodifestivalen 2006 avklarad. Resultatet blev att Andreas Johnsson med låten "Sing for me" och Linda Bengtzing med låten "Jag ljuger så bra" gick vidare direkt till final. Electric Banana Band med låten "Kameleont" och Magnus Bäcklund med låten "The name of love" gick vidare till "andra chansen".

De melodier som slogs ut var "This woman" sjungen av Anna Sahlene, "Aiayeh (the music of the samba)" sjungen av Simone Moreno, "Naughty boy" sjungen av Hanna Graaf och "Kuddkrig" sjungen av Pandang.

Direkt till final går alltså låten "Sing for me" som framfördes av Anderas Johnsson. Den låten har en bra början med klapp, den kommer dock av sig lite när versen börjar. Refrängen är helt igenom bra och gör att låten sätter sig som en schlager ska göra.

Den andra låten som går direkt till final heter "Jag ljuger så bra" och framförs av Linda Bengtzing. Den låten påminner ganska mycket om Lindas låt från förra året. Tydligen fungerade det bra i år också. Mycket kläder hade Linda, men nästan alla åkte av under sången.

En andra chans får "Kameliont" som framförs av Electric Banana Band. Den yngre publiken känner sig som tillbaka i ett barnprogram. Låten är ganska typisk för Electric Banana Band och påminner om flera tidigare låtar. Även "The name of love" med Magnus Bäcklund får en andra chans. Den här låten känns som en blandning av Irländsk musik och musik av Nordman. Inte dåligt, låten sätter sig fort och den kommer säkert att spelas mycket på många håll.

Vad menade programledaren Lena Philipsson med sitt avslutande "Nu ska jag hem och knäcka en valnöt."?

/Vi Musiker
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl