Mark Knopfler och Emmylou Harris till Stockholm i maj

2006-02-16 15:02
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Mark Knopfler & Emmylou Harris ger "An Evening Together".

Mark Knopfler & Emmylou Harris utgör en spännande konstellation och den 30 maj gör de en gemensam konsert på Globen i Stockholm. Biljetterna släpps den 22 februari.

Både Mark Knopfler och Emmylou Harris är flitiga Sverigegäster. Genom åren har de gett många konserter här men aldrig tidigare har de stått på samma scen. På konserten i maj kommer de två artisterna att till största delen spela tillsammans och vara på scen samtidigt.

Den 26 april kommer albumet "All The Roadrunning" med Emmylou Harris & Mark Knopfler.

Mark Knopfler är gitarristen och sångaren från Dire Straits som efter det att bandet gick skilda vägar påbörjade en solokarriär. Solodebuten kom 1996 med albumet "Golden Heart", som följts av bl a succéerna "Sailing To Philadelphia" (2000) och "Shangri-La" (2004). Han har skrivit musik till en rad filmer bl a "A Shot at Glory", "Local Hero", "Wag The Dog" och "Last Exit Brooklyn". Förra året gav han två konserter i Sverige, en på Scandinavium och en på Globen.

Emmylou Harris har belönats med 11 Grammys. Hon är en av de viktigaste och mest betydande amerikanske kvinnliga artister genom tiderna. 1970 gav hon ut debutplattan "Gliding Bird" och några år senare korsades hennes väg med musikern och tillika mångmiljonären Gram Parson (Flying Burrito Brothers, Byrds). De två turnerade och gav ut plattor tillsammans. I mitten av 70-talet slog hon igenom som soloartist i countryvärlden. Hon lyckades göra countryrocken populär även utanför country-kretsarna med album som "Elite Hotel", "Luxery Liner" och "Quarter Moon In a Ten-Cent Town". Från country gick Emmylou Harris vidare mot bluegrass och gospel och hon har sedan dess fortsatt att utforska nya musikaliska vägar. Hon har spelat in låtar tillsammans med artister som Johnny Cash, Steve Earle, Bob Dylan, Neil Young, The Chieftains, för att nämna några.

Biljetterna kostar 360 – 430 kr

Källa: EMA Telstar

Se även Mark Knopfler i Sveriges Arkiv över Musiklänkar (SAM)
samt Country i Sveriges Arkiv över Musiklänkar (SAM).
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl