Bryggeriet Live stor rockbandstävling istället för Rock-SM

2006-02-09 15:31
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Anmälningstiden till den stora rockbandstävlingen Bryggeriet Live är nu igång.

Den mycket omfattande rockbandstävlingen Bryggeriet Live har nyligen öppnat för anmälningar till årets upplaga. Förra året fick tävlingsledningen in 135 anmälningar från rockband, och de tror på fler i år. Anmälningstiden pågår till den 15/3.

Nytt för i år är att Zinny Zan (Bo Stagman) är med i arrangörsgruppen, förutom konferenciersengagemanget. ”Vi kommer ha en hel del nyheter som gynnar banden och publiken”, säger Mattias "Stafen" Staf till Vi Musiker. Mer om detta kan man läsa på hemsidan för Bryggeriet Live.

Rockbandstävlingen Bryggeriet Live startades för att bli en ganska lokal företeelse för Stockholm-Uppsala. Den tanken övergavs dock snabbt eftersom tävlingsledningen genast fick in mängder av anmälningar från hele Sverige. Det har till och med kommit anmälningar från Norge.

Vad är då syftet med tävlingen? Mattias Staf svarar så här: - Då vi är gamla musiker själva ville vi skapa en tävling som var proffsigt genomförd och med banden i fokus. Vi vet hur tufft det kan vara som osignat rock/popband att nå ut med sin musik. I och med tävlingen ger vi dem bl.a. chansen att synas. Vi ger dem helt enkelt speltillfällen och bra reklam, samt chansen att vinna 25.000:- på kuppen.

Kalendern för Bryggeriet Live 2006 ser ut såhär:
Deltävlingar: 1/4, 8/4, 15/4, 29/4, 13/5, 27/5, 3/6, 24/6
Semifinal: 29/7, 5/8, 12/8, 19/8
Final: 26/8

Se även Bryggeriet Live i Sveriges evenemangskalender.

Anmälan görs direkt på hemsidan , www.bryggeriet-live.com. Anmälningsavgiften för de rockband som blir antagna till tävlingen är 300 kronor.

Vi Musiker frågar Mattias Staf om målet för Bryggeriet Live. Han svarar: - I första hand att gynna unga, osignade pop/rockband med egen musik som kämpar för sin överlevnad. Sedan går det inte att komma ifrån att tävlingen blivit så lyckad att det talas om att vi fyller det glapp som blev efter det att Rock-SM lagt ner. Detta är inte ett mål i sig, men det är trevligt att tävlingen blivit så uppskattad att det talas om ett nytt Rock-SM, även om vi själva tycker att vi är långt ifrån att kalla tävlingen just detta. Vi skyndar långsamt då vi sett, och även deltagit i liknande tävlingar som enligt oss tagit sig vatten över huvudet. Banden är fortfarande det viktigaste för oss, och kommer alltid vara.


/Vi Musiker
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl