Morrissey ger tre konserter i Sverige i april

2006-02-06 17:25
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Ema Telstar presenterar:
Nu kan vi äntligen bekräfta ryktena om att Morrissey är på väg till Sverige. Den 1 april spelar han på Scandinavium i Göteborg, den 2 april på Hovet i Stockholm och den 7 april på Baltiska Hallen i Malmö. Biljetterna släpps den 13 februari.

Morrissey slog igenom redan på 80-talet som frontfigur i den numera legendariska gruppen The Smiths. Bandet hann släppa fyra album innan de splittrades 1987 på grund av interna stridigheter. Morrissey solodebuterade ett år senare med albumet "Viva Hate" och har sedan dess släppt ytterligare sex album. Med melankoliska, poetiska och provokativa texter som handlar om allt från kriminalitet och samhällsförfall till trasig kärlek och trasiga människor har han fått en hängiven skara fans som bara har växt med åren.

Efter ett uppehåll på nästan sju år släppte Morrissey 2004 "You Are the Quarry" som blev hans mest framgångsrika album någonsin. Med hits som "Irish Blood, English Heart", "I Have Forgiven Jesus" och "The First Of The Gang To Die" erövrade han återigen världen. Och nu är det äntligen dags igen.. Den 3 april släpps Morrisseys åttonde soloalbum, "Ringleader Of The Tormentors" som spelats in i Italien under hösten. Den första singeln "You Have killed Me" går ut till radion under de kommande veckorna.


Morrissey var senast i Sverige 2004 då han gjorde en bejublad spelning på Hultsfredsfestivalen. Samma år gjorde han även en konsert i Stockholm som flyttades till Hovet från Annexet på grund av det enorma publiktrycket.


För mer information, besök: www.morrisseymusic.com

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl