Daniel Lanois, kungen av vuxenpop, till Sverige i april

2006-01-26 16:16
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
DANIEL LANOIS TILL SVERIGE!

Ställ in din Volvo V70 i garaget, dumpa ungarna hos mormor och lossa på Musse Pigg-slipsen, för nu är det åter dags för kungen av vuxenpop att besöka Sverige!

24 april Göteborg – Trädgår’n
25 april Malmö – KB
26 april Uppsala – Katalin
27 april Stockholm – Berns

Kanadensaren Daniel Lanois är väl för de flesta känd som en av världens mest framgångsrika producenter. Han tog sina första stapplande producentsteg hemma i Ontario där han bland annat producerade sin syrras ganska coola, lite new wave-poppiga band Martha And The Muffins tidiga alster. Det dröjde inte länge förrän andra musiker ville använda sig av Lanois osvikliga förmåga att producera ett jordnära men ändå kristallklart sound. 1980 inleddes ett långt och fruktbart samarbete med Brian Eno, ett samarbete som i sin tur ledde till en nära kontakt med U2 vars skiva The Joshua Tree bär typiska spår av en Lanois-produktion som närhet och en patinerad, faluröd värme. Andra storheter som fått hjälp av Daniel Lanois är Peter Gabriel, Robbie Robertson, Bob Dylan och Emmylou Harris.

Daniel Lanois har ganska sporadiskt under årens lopp spelat in skivor med egen musik. Hans egna låtar har många likheter med hans sätt att producera, låtarna är inga orgier i experimentlusta utan de står stadigt i den nordamerikanska traditionen av folkmusik och country. Lanois menar själv att det som ger upphov till hans musik är upplevelser i hans liv, rörande såväl sin familj, romantik som globala händelser. Karln fyller 55 år senare i år så han borde vara full av sådana upplevelser. Passa på att själva komma och undersöka detta när Daniel Lanois gästar Sverige för tre spelningar denna vår.

För mer info se: www.daniellanois.com

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl