Så var det nästan klart...

2005-03-07 21:17
Anders Lundgrens avatar
Inlägg: 664
Instrument: Visa
Jag kunde inte hålla leendet inne när Anne-lie Rydé gick upp på scenen. Som tur är slapp vi skriverier kring bara bröst denna gång. Min uppmärksamhet föll på kläderna under låt nummer 4 (Ready for me), "vad har de på sig"?! För min del hade de gärna fått stanna hemma, jag ser inte meningen med att klä sig sådär. Tycker det blir provocerande, helt i onödan och tar uppmärksamheten ifrån det viktiga i tävlingen - musiken.

Lite kort om låtarna då:
1. Anne-lie Rydé framförde "Så nära"
Musik: Thomas G:son.
Text: Thomas G:son, Anne-Lie Rydé.

2. B-Boys International feat. Paul M som framförde ”One step closer”
Musik: Niclas Arn, Gustav Eurén, Karl Eurén.
Text: Niclas Arn, Gustav Eurén, Karl Eurén, Peter Thelenius, David Seisay.

3. Mathias Holmgren gjorde ”Långt bortom tid och rum”
Musik: Thomas G:son, Calle Kindbom.
Text: Thomas G:son, Calle Kindbom.

4. Rickard Engfors & Katarina Fallholm framförde ”Ready for me”
Musik: Lars Diedricson, Peter Nordholm.
Text: Danne Attlerud.

5. Date lyssnade och tycktte sig höra ”Hörde änglarna viska ditt namn”
Musik: Fredrik Jernberg, Johnny Thunqvist, Pontus Wennerberg.
Text: Fredrik Jernberg, Johnny Thunqvist, Pontus Wennerberg.

6. Nanne Grönvall tyckte ”Håll om mig”
Musik: Nanne Grönvall.
Text: Ingela ”Pling” Forsman, Nanne Grönvall.

7. Caroline Wennergren gjorde ”A different kind of love”
Musik: Joacim Dubbelman, Martin Landh.
Text: Sam McCarthy.

8. Katrina & The Nameless med ”As if tomorrow will never come”
Musik: Thomas G:son.
Text: Thomas G:son.


Min första reaktion när jag hörde låtarna var att låt 3, 6 och 8 skulle ta sig vidare med en gång. Låt nummer 2 lyckades jag inte placera som en schlager och låt nummer 4 vet jag inte vad jag ska säga om. Anne-lie lyckades inte leverera någon energi som fick mig att minnas låten, Date sjönt väl bra men det var nog för mycket dansband än schlager för min del. Låt nummer 6 med den lilla avundsjuka Nanne tyckte jag var riktigt bra, vad det svängde! Sen har vi tjejen som alla pratar om, Caroline Wennergren. Vet inte om jag tyckte låten var så där jättebra men jag kommer ihåg den, mest pga Carolines otroliga röst. Man snubblar inte över en sådan varje dag... Sist men inte minst hade vi låt nummer 8. Hela upplevelsen tog mig tillbaka till tidigt 90-tal och Meatloaf, är jag ensam? Jag gillade låten, men det kanske var för att "jag hade hört den tidigare".

Under pausen fick vi se Peter Settman i rutan. Han lyckades formulera det som jag febrilt satt och funderade på i TV-soffan hemma. Det han kommenterade var kläderna Rickard m.fl. hade i låt nummer 4 och Peters kommentar löd: "det är som livet självt, allt kan inte vara vackert" och jag kan bara hålla med.

Det blev låtarna nummer 6 (Nanne Grönvall), 8 (Katrina & the Nameless), 1 (Anne-lie Rydé), 3 (Mattias Holmgren) och 7 (Caroline Wennergren) som gick vidare. Av dessa fick låt 8 (Katrina & the Nameless) och 3 (Mattias Holmgren) gå vidare till andra chansen. Låt nummer 6 (Nanne Grönvall) och 7 (Caroline Wennergren) gick direkt till final, båda väldigt tagna av nyheten. Men med all rätt, de ska ju sjunga i globen!

Anne-lie dementerar rykten om att hon ska sluta som artist, vi kommer att få se henne i minst 25 år till säger hon och passar på att kritisera Aftonbladet för de påhittade rykten som stod i tidningen.

Drygt 413 000 röster kom in under kvällen.

Admin på Vi Musiker | www.alundgren.se | www.vibait.se | www.findthecd.com

Permanent länkAnmäl