Anne-Lie Rydé gör roll i Cabaret

2005-12-22 11:31
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Cabaret välkomnar Anne-Lie Rydé

Nu är det klart att Anne-Lie Rydé gör rollen som Fraulein Kost i musikalklassikern Cabaret som har sin premiär på Tyrol i Stockholm den 20 januari.

Anne-Lies breda scenvana blandat med en stark och karaktäristisk röst och personlighet gör henne till en artist utöver det vanliga.

Bortsett från Anne-Lies deltagande i olika scenproduktioner har hon erfarenheter som skådespelerska. Gästspelen har varit många och funnits där ända sedan början av 80-talet. Hon har synts i Flickan och sagorna, Bert och hans dagbok, Rederiet och i c/o Segemyhr ett otal gånger. Anne-Lie gjorde dessutom den bejublade egna krogshowen Stulna Kyssar på Hamburger Börs 1993.

Anne-Lie har fått många utmärkelser genom åren. Från Povel Ramels Karamelodiktpris till Rockbjörnen, från Ulla Billquist-stipendiet och LO:s kulturstipendium till Svenska Kommunalarbetarförbundets kulturstipendium.

Våren 2006 kommer Tyrol att förvandlas till The Kit Kat Club där Peter Jöback i rollen som Konferencieren välkomnar till en alldeles speciell föreställning av klassikern Cabaret i regi av Johan Wahlström. Nattklubbssångerskan Sally Bowles gestaltas av Sara Lindh och som den engelske författaren Clifford Bradshaw ser vi Rasmus Troedsson. Peter Kneip gör Herr Schultz och Anneli Martini gestaltar Fraulein Schneider.

Cabaret har premiär på Tyrol, Gröna Lund i Stockholm den 20 januari 2006. Föreställningen spelar onsdagar – lördagar under våren. På Kit Kat Club kan man beställa mat och dryck från klockan 18.00 då dörrarna öppnas. Föreställningen börjar kl. 20.30.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl