Musikalen Cabaret tas över av Johan Wahlström

2005-12-07 21:44
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Johan Wahlström tar över Cabaret.

Den kommande musikalen Cabaret som har premiär 20 januari får, innan repetitionerna hunnit sätta fart, en ny regissör. Cabaret välkomnar nu Johan Wahlström som ersätter Rickard Günther med omedelbar verkan.

– Vi är glada över att ha lyckats fånga Johan Wahlström mellan uppdragen, säger Bosse Andersson som är en av de ansvariga producenterna för Cabaret. Johan kommer in i ett tidigt skede i produktionen och har därför möjlighet att sätta sin alldeles egen prägel på föreställningen.

Johan Wahlström regisserade senast Peter Birros Neil Armstrong landade aldrig på månen på Dramatens scen Lilla Elverket. Dessförinnan regisserade Johan Krig av Lars Norén på Teater Galeasen under våren.

- Jag har länge längtat efter ett projekt som detta, säger Johan Wahlström. Det blir en spännande utmaning att ta sig an en musikalklassiker som Cabaret, inte minst med så kunniga namn som Peter Jöback och Sara Lindh i huvudrollerna. Jag har ju dessutom fått jobba ihop med stora delar av det kreativa teamet tidigare på bland annat Teater Galeasen.

Johan Wahlström debuterade som regissör 2001 på Teater Tribunalen. Han satte upp Kaos är granne med Gud i en uppmärksammad version på Teaterhögskolan i Stockholm 2002. Johan gick ut Scenskolan i Göteborg 1977 och har sedan dess medverkat i en mängd uppsättningar på institutioner och inom fria grupper. Han har även arbetat som skådespelare i bland annat prisbelönade Top Dogs och Don Juan på Teater Galeasen. Johan är dessutom veteran i TV-programmet Parlamentets blåa lag.

Våren 2006 kommer Tyrol på Gröna Lund i Stockholm att förvandlas till The Kit Kat Club där Peter Jöback i rollen som Konferencieren välkomnar till en alldeles speciell föreställning av klassikern Cabaret. Premiärdatum är 20 januari och föreställningen spelas onsdag-lördag under våren. Nattklubbssångerskan Sally Bowles gestaltas av Sara Lindh och som den engelske författaren ser vi Rasmus Troedsson.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl