Those Dancing Days och Adam Tensta support till Mando Diao

2008-02-14 12:32
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
THOSE DANCING DAYS OCH ADAM TENSTA ÖPPNAR FÖR MANDO DIAO I MARS -

Två av Sveriges internationellt mest omskrivna band just nu, raptrion Adam Tensta och kvintetten Those Dancing days kommer att förgylla Mando Diaos Sverigespelningar som förband respektive öppningsband när de spelar i Stockholm, Göteborg och Lund den 6, 7 och 8 mars.

Those Dancing Days är kvintetten från Nacka utanför Stockholm som i fjol gjorde en efterlängtad debut med sin självbetitlade EP – samma EP som just nu skapar svallvågor i brittiska media med låtarna Hitten och Those Dancing Days. Efter ett antal bejublade framträdanden under sommarens festivaler har Linnea, Rebecka, Cissi, Mimmi och Lisa med charmerande 60-talsosande northern soul/pop även vunnit mycket uppmärksamhet här hemma, och bandet jobbar just nu på sitt debutalbum som släpps i höst.

Adam Tensta var en av artisterna det viskades allra ivrigast om under Hultsfredsfestivalen förra året. Under sommaren rullade "They Wanna Know" flitigt på radions spellistor och i höstas slog han på allvar igenom med supersmashsingeln "My Cool" från det hyllade debutalbumet "It's A Tensta Thing". Efter att bland annat ha vunnit en grammis och Nöjesguidens Stockholmspris har hans musik även börjat nå utanför Sveriges gränser. Just nu är Adam ute på sin egen Sverigeturné och inom kort väntar förutom utlandsrelease även sommarens festivalspelningar.

Mando Diao är mycket nöjda med sin öppningsakt och förband och kommenterar: "Mando Diao behöver inte förband som låter som Mando Diao. Vi vill ha fest, så vi har bjudit in de som skapar bäst stämning. Vi är stolta över att Adam Tensta och Those Dancing Days tackat ja till att komma med. Med världens bästa publik kommer detta att bli klassiskt."

Konsertdatum:

06.3 Stockholm, Cirkus (UTSÅLT)
07.3 Göteborg, Lisebergshallen
08.3 Lund, Olympen

Biljetterna säljs via Ticnet och ATG-ombud.


Källa: Live Nation

Se även: Mando Diao ger tre konserter i Sverige
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl