Ill Niño ger tre konserter i Sverige i april

2008-02-12 16:36
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
ILL NIÑO TILL SVERIGE I APRIL! -

New Jersey-baserade Ill Niño har med sina latinamerikanska rötter, tillika tydliga latinamerikanska musikaliska element skaffat sig en alldeles unik ställning inom dagens absolut bästa metal. Tio år efter att bandet först bildades beger de sig ut på turné och i april landar de i Göteborg, Malmö och Stockholm.

Ill Niño bildades 1998 och har under årens lopp skaffat sig en trogen fanskara som fascineras av bandets vilda mix av flamencogitarrer, tribal, spanska texter och benhård heavy metal.

Debutalbumet, "Revolution Revolucíon", släpptes på Roadrunner Records år 2001 och följdes 2003 upp med "Confession", från vilken singeln ”How Can I Live” tog sig in på Billboardlistan och en prestigefull 26:e plats. 2005 släpptes bandets tredje fullängdare "One Nation Underground", ett album som kom att markera slutet på Ill Niños samarbete med Roadrunner Records. Strax därpå signade bandet med Cement Shoes Records. 2006 släpptes EP:n "The Under Cover Sessions" som på en vecka sålde över 1300 exemplar.

2008 är bandet tillbaka med fullängdaren "Enigma" och i samband med detta beger sig Ill Niño ut på de Europeiska vägarna.

Den 11, 12 och 13 april landar Ill Niño i Göteborg, Malmö och Stockholm där de spelar på Brewhouse, Debaser Malmö och Debaser Slussen. För mer information och för att lyssna på Ill Niño, besök www.illnino.com eller www.myspace.com/illnino

Turnéinfo:
11.4 Brewhouse, Göteborg
12.4 Debaser, Malmö
13.4 Debaser Slussen, Stockholm

Biljettinfo:
Biljetterna kostar 120 – 220 kr + serviceavgift och för Stockholm och Malmö säljs de via www.debaser.se. För Göteborg köpes biljetter via www.ticnet.se.


Källa: Live Nation
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl