Cavalera Conspiracy med flera kommer till Metaltown 2008

2008-02-12 10:30
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
BRÖDERNA CAVALERA ÅTERFÖRENADE PÅ METALTOWN -


METALTOWN 2008
27-28 juni – Frihamnen, Göteborg

Nya artister:
Cavalera Conspiracy (US)
Job For A Cowboy (US)
Converge (US)
Soilwork (S)
Sonic Syndicate (S)

Klara sedan tidigare:
In Flames (S)
Nightwish (FIN)
Monster Magnet (US)
Bullet For My Valentine (UK)
Dimmu Borgir (N)
Opeth (S)
Killswitch Engage (US)
Amon Amarth (S)
Witchcraft (S)
Nifelheim (S)

-----------------------------------------------------------------

Cavalera Conspiracy (US)

Efter att inte ha träffats på tio år har Iggor och Max Cavalera mirakulöst nog återförenats under namnet Cavalera Conspiracy.

De brasilianska bröderna och visionärerna grundade 1983 Sepultura som blivit ett av de mest hyllade metalbanden genom tiderna. På toppen av karriären, 1996, valde Max att lämna gruppen och nådde istället framgångar med Soufly. Sepultura ersatte den förlorade medlemmen och bröderna bröt kontakten med varandra. Häromåret försonades familjen och ett naturligt nästa steg blev att ta upp den musikaliska tråden, där de lämnade den för tolv år sedan. Något som nu lett fram till albumet ”Inflikted” som släpps i slutet av mars och en världsturné som tar dem till Metaltown i sommar.

Ett otämjt monster inlåst i ett helt decennium har äntligen släppts löst!

www.myspace.com/cavaleraconspiracy


Job For A Cowboy (US)

Arizonas mest brutala dödsmetallband lyckades med bedriften att ta över andraplatsen på Billboards independentlista med förra årets album ”Genesis”. De övertygade också större delen av metalvärlden om att vara 2007 års debutanter med skivan, producerad av Andy Sneap som tidigare arbetat med Machine Head, Napalm Death och svenska Opeth.

Innan sommarens spelning i Göteborg tar sig bandet genom Nordamerika och England med Gigantour tillsammans med Megadeth, In Flames, Children of Bodom och High on Fire.

www.myspace.com/jobforacowboy


Converge (US)

Med en fot i hardcorescenen och den andra i extrem metal, med skilda influenser som Blag Flag och Slayer, är den närmsta definitionen ”aggressive music” enligt dem själva. Efter 14 år tillsammans nådde Bostonbandet en större publik, än den mest hängivna kretsen, då de 2004 inledde samarbete med skivbolaget Epitaph och släppte albumet ”You Fail Me”.

Andra albumet på Epitaph, ”No Heroes”, släpptes i slutet av 2006 och tog dem till Hultsfred förra sommaren. Nu återvänder detta otroliga liveband till Sverige för en spelning på Metaltown.

www.myspace.com/converge


Soilwork (S)

Soilwork tillhör de största namnen inom den melodiska deathscenen och med förra albumet "Stabbing The Drama" nådde de sitt stora genombrott med en tolfteplacering på amerikanska Billboards Heetseaker-lista. Utöver Ozzfest 2005 har de turnerat med ett flertal av de stora extrema metalbanden som Fear Factory, Strapping Young Lad och Hypocrisy för att nämna några. De har även fått en speciell plats i Rob Halfords hjärta, som strött hyllningar över bandet.

I höstas ledde Soilwork årets upplaga av årliga "The Antidote Tour" genom Europa, och i samband med det släpptes nya albumet "Sworn To A Great Divide".

"En lätt omgruppering har gett nytt råg i ryggen, Björn "Speed" Strid sjunger med alltmer självklar tåga och i "20 more miles" har ensemblen rasslat fram en dänga som kan välta vilken klubb som helst."
– Aftonbladet

www.myspace.com/soilwork


Sonic Syndicate (S)

Det hela började i för fem år sedan när några klasskamrater, influerade av Iron Maiden och Helloween, startade Sonic Syndcate. Kort därefter spelade de in tre demos som ledde till ett skivkontrakt med amerikanska Pivotal Records och debuten ”Eden Fire” som släpptes 2004. Med sin mix av melodiös metal och amerikansk hardcore har de blivit jämförda med band som Children Of Boredom och kallats för In Flames arvtagare.

Hårt arbete lönade sig för Sonic Syndicate som skrev kontrakt med välkända skivbolaget Nuclear Blast och deras första samarbete "Only Inhuman" släpptes i maj förra året. Efter detta har de bland mycket annat hunnit med "The Antidote Tour" som tagit dem över hela Europa.

www.myspace.com/sonicsyndicate

-----------------------------------------------------------------

Sedan Metaltown första gången såg dagens ljus på Frihamnspiren i världens metalhuvudstad, Göteborg 2004, har festivalen konstant vuxit från sommar till sommar. Från första årets, då imponerande, 5 000 besökare och 14 band på scen, till förra årets totalt 20 band på tre scener med fantastiska 12 000 besökare!

Som en naturlig utveckling blir 2008 års upplaga en tvådagarsfestival med totalt cirka 30 band.

Hemsida
www.metaltown.se

Biljetter
Tvådagars: 1195 kr + serviceavgift och endagars: 720 kr + serviceavgift.
Biljetter säljs via Ticnet och ATG-ombud.


Källa: Live Nation

Se även: Metaltown tvådagars festival 2008
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl