Främsta svenska konsertarrangören byter namn

2008-02-11 16:17
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
EMA TELSTAR & MOTOR BLIR LIVE NATION -

Nu byter Ema Telstar och Motor namn till Live Nation.

Ema Telstar grundades 1969 och har under närmare fyrtio år varit den främsta konsertarrangören och turnéproducenten i Sverige. Bokningsbolaget Motor har ingått i Ema Telstar Gruppen sedan 1998 och i oktober 1999 blev de båda svenska varumärkena en del av den amerikanska företagsgrupp, som idag heter Live Nation.

- Det känns som ett självklart och naturligt steg att byta namn nu när vi är en fullt integrerad del av Live Nation. Det är en mycket stark företagsgrupp, som ger oss ett fantastiskt nätverk världen över och öppnar möjligheter för såväl artister som besökare, säger Carl Pernow, VD Ema Telstar/Live Nation Sweden.

Bolaget Eventum, vilket ingår i Ema Telstar Gruppen, kommer att behålla sitt namn och fokusera sin verksamhet på event-produktioner för näringslivet.

I samband med namnbytet lanserar Live Nation sin nya, användarvänliga hemsida - upptäck den på www.LiveNation.se.
Live Nation
Live Nation är en av världens ledande arrangörer av live-evenemang, konserter och turnéer. Vi producerar och arrangerar även shower, motorsport- och andra underhållningsevenemang. Under 2007 upplevde drygt 60 miljoner musikälskare sina artister på mer än 25 000 evenemang världen över. The Rolling Stones, The Police, Madonna, U2, Robbie Williams och Monster Jam är några av Live Nations internationella arrangemang under de senaste åren. Globalt driver vi 160 spelplatser i form av klubbar, teatrar och arenor. I Sverige äger vi det anrika och vackra Cirkus på Djurgården i Stockholm.
Under 2008 kan vi i Sverige se fram emot konserter och turnéer med bland andra Bruce Springsteen, Dolly Parton, Iron Maiden, Melodifestivalen, Jill Johnson, Jonas Gardell, Kylie Minogue, Mamma Mia!, The Eagles, Håkan Hellström, Mando Diao, Rihanna, Foo Fighters med flera.


Källa: EMA Telstar/Live Nation
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl