Katie Melua spelar i Stockholm i mars

2005-11-24 14:41
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
KATIE MELUA TILL SVERIGE I VÅR.

Brittiskgeorgiska Katie Melua slog igenom stort för två år sedan med debutalbumet "Call Off the Search" som gick in på första plats på albumlistan i England. Den 20 mars 2006 spelar hon på Annexet i Stockholm. Biljetterna släpps den 30 november.

Katie Melua är född i Georgien med uppvuxen på Nordirland. Trots att hon bara är 21 år gammal är hon redan ett stort namn. Hon sjunger pop med jazzinfluenser och har under sin uppväxt lyssnat på allt från Queen, Eva Cassidy, Bob Dylan och Joni Mitchell, men även på jazzartister som Ella Fitzgerald och Billie Holiday.

Sedan debuten med albumet "Call Off the Search" har hon turnerat flitigt i både Europa och USA. Hon har även medverkat på den nya versionen av Band Aid-låten "Do they know it's Christmas" och uppträtt på Nelson Mandelas 46664-konsert.

Den 26 september släpptes Katies Meluas nya album "Piece By Piece" som bland annat innehåller covers på Cures "Just Like Heaven" och Canned Heats "On The Road Again". Även den gick rakt in på första plats på brittiska albumlistan och har skördat stora framgångar både i övriga Europa och i USA.

Katie Melua spelade senast i Sverige hösten 2004, då hon gav en bejublad konsert på China-teatern i Stockholm.

För mer information, besök: www.katiemelua.com

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl