Mamma Mia! nu i internationell version

2007-11-12 10:35
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
MAMMA MIA! ÄR TILLBAKA - NU PÅ ENGELSKA!
Den internationella turnén gästar Sverige.

Efter en fantastisk slutsiffra på över 1 miljon besökare för den svenska uppsättningen av MAMMA MIA! är vi nu mycket glada över att MAMMA MIA! kommer tillbaka. Denna gång på originalspråket engelska. Biljetterna släpps till försäljning den 23 november.

Den internationella turnén gästar Sverige under sommaren 2008. Tjugotre föreställningar är inplanerade på Scandinavium i Göteborg under spelperioden 22 juli-9 augusti och lika många på Globen i Stockholm under perioden 13-31 augusti. Det är fantastiskt roligt för oss, att även i Sverige, kunna presentera MAMMA MIA! på originalspråket engelska.

Det speciella teaterrum, med plats för drygt 3000 personer, som byggdes för MAMMA MIA! i Göteborg blev oerhört lyckat och vi gör nu om samma lösning för den internationella turnén. I Globen byggs ett liknande teaterrum, även det med en publikkapacitet för cirka 3000 personer.

MAMMA MIA! är ett av musikvärldens största fenomen genom tiderna. Sedan premiären i London 1999 har över 30 miljoner sett föreställningen som satts upp på en mängd stora, fasta musikalscener världen över. Just nu spelas åtta produktioner runt om i världen samtidigt. Förutom originalproduktionen från 1999, som ges i London, och den internationella turnén, spelas MAMMA MIA! dessutom på t ex Broadway, i Las Vegas, den nordamerikanska turnén, Moskva och Berlin.

Den internationella turnén, med sin engelskspråkiga ensemble, har under tre års tid gjort sitt segertåg över världen och setts av över 2 miljoner. Efter starten i Dublin har MAMMA MIA! turnerat i bland annat Sydafrika, Estland, Portugal, Belgien, Frankrike, Schweiz och många andra länder. Senast har den besökt Shanghai, Peking, Taipei, Bratislava, Prag och Budapest.

Den internationella turnén presenteras av Judy Craymer, Richard East och Björn Ulvaeus.

Mer info på: www.mammamiatour.se

Biljettinfo:
Biljetterna till Scandinavium och Globen kostar 380–630 kr (barn matiné 190-315 kr) + adm avgift.

Föreställningstider: tisdag-torsdag kl. 19.30, fredag kl. 17.00 & 21.00, lördag kl. 15.00 & 19.30, söndag kl. 15.00.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl