Angie Stone ger tre konserter i Sverige i februari

2007-11-06 11:29
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
ANGIE STONE PÅ EXKLUSIV SVERIGETURNÉ -

“I’m ready to get loud, so watch out!” Ja, se upp, för i februari kommer en av USA:s stora soul och R&B sångerskor hit. Angie Stone är på turné och gästar Stockholm, Göteborg och Malmö. Biljetterna släpps den 8 november.

Hennes senaste skiva, ”The Art of Love and War” kom för några veckor sedan och mottogs positivt av kritikerna. Det är hennes femte skiva som soloartist, men den första att produceras hos klassiska Stax Records som bl a var Marvin Gayes skivbolag.

Angie Stone besökte senast Sverige 2004 då hon uppträdde på Stockholm Jazz. På kommande turnén spelar hon i lite intimare lokaler med publiken på närmare håll.

Stone växte upp i South Carolina och sjöng gospel i kyrkan. Vid 16 års ålder bildade hon rap-trion The Sequence. I mitten av 80-talet hade hon hunnit arbeta med Mantronix och Lenny Kravitz samt även bildat neo-soul trion Vertical Hold. 1999 kom hennes första soloalbum, ”Black Diamond”, och för den hårt arbetande Stone var det ett stort kliv närmare toppen.

Med hitlåten ”No more Rain (In This Cloud)” och flera andra, skaffade hon sig en stor fanclub som uppskattade hennes variant av en modern Aretha Franklin, men som också hade kontakt med den klassiska soulen via förebilder som Marvin Gaye och Curtis Mayfield. Angie Stone tillförde en helt ny typ av energi och känslighet som många uppskattade.

Med nya skivan och nygamla skivbolaget har hon hittat hem och är enligt henne själv ”diva-ready”! Alla möjligheter att bedöma själv ges alltså i februari när hon kommer hit.

Turné:
6.2 Stockholm, Berns
7.2 Göteborg, Trädgår’n
8.2 Malmö, KB


Biljettinfo:
Biljetterna kostar 500,- + serviceavgift i Stockholm och 425,- + serviceavgift i Göteborg och Malmö.

Källa: EMA Telstar

OBS: Ändrade datum, se "Angie Stones konserter i Malmö och Göteborg flyttas fram"
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl