Iron Maiden ger två konserter i Sverige i juli

2007-11-05 12:06
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
IRON MAIDEN TILL STADION OCH ULLEVI I SOMMAR! -

SOMEWHERE BACK IN TIME World Tour 08


Iron Maiden är tillbaka för konserter på Stadion den 16 juli och Ullevi den 26 juli på sin största nordiska turné någonsin! Efter deras utsålda spelning på Ullevi 2005 och framgångsrika arenaturné 2006 har Ema Telstar och Iron Maiden satt ihop ett turnéschema där de uppträder för 250.000 fans på sex arenor under sommaren 2008. Biljetterna släpps den 12 november.

Turnéschema:

16.7 Stockholm, Stadion
18.7 Helsingfors, Olympic Stadion
22.7 Trondheim, Lerkendal Stadium
24.7 Oslo, Valle Hovin stadium
26.7 Göteborg, Ullevi
27.7 Horsens, Godsbane Pladsen

På den nya turnén kommer bandet att fokusera på tillbakablickar på material från 80-talet, både vad det gäller val av låtar och själva scenbygget. Den legendariska produktionen från 1984-85, ”Powerslave Tour” står som bas för den nya turnén.

Steve Harris säger. ”Det har alltid funnits ett särskilt band mellan Maiden och det nordiska folket och vi känner oss alltid väldigt hemma här. Kanske har Eddie ändå lite vikingablod i sig! På förra turnén öppnade vi med att spela hela vårt nya album, ”A Matter of Life and Death”. Det var helt rätt, men det kanske var lite tufft för fansen att höra så mycket nytt material. Vi uppskattade verkligen stödet vi fick, men nu är det pay back time för vår del!”

SOMEWHERE BACK IN TIME World Tour 08 är uppdelad i tre delar: Asien, Australien, Japan, Sydamerika och Kanada, därefter Nordamerika och sist de nordiska länderna och resten av Europa. Under hela turnén förfogar Iron Maiden över en Boeing 757 som kommer att transportera band, crew och 12 ton utrustning från stad till stad. Kapten på planet är självklart sångaren Bruce Dickinson!

”Om det här ska bli den största rockturnén i Norden någonsin får vi verkligen ta fram allt vi har och göra den till den bästa någonsin och se till att slå rekord på alla tänkbara vis. Det här är en otrolig markering för heavy metal-musiken. Jag önskar bara att det var dags redan nästa vecka!” säger Bruce Dickinson.

Thomas Johansson på Ema Telstar: ”Maiden är så oerhört populära här i Norden så vi ville verkligen försäkra oss om att så många fans som möjligt får chansen att se showen nästa år, och vi tror att efterfrågan på biljetter kommer att bli enorm.”


Läs mer om Iron Maiden på www.ironmaiden.com


Biljettinfo:
Biljetterna till Stadion kostar 495 - 650 kr + serviceavgift.
Biljetter till Ullevi kostar 550 - 650 kr + serviceavgift.

Iron Maiden-konserten på Ullevi är det första riktigt stora evenemanget i Sverige där konsertbiljetterna kan köpas med TicketFast e-biljetter. Biljetten printas ut direkt, snabbt och enkelt. För konserten på Stadion erbjuds TicketFast e-biljetter till innerplansbiljetterna.

Biljetterna släpps den 12 november kl. 9.00.
Max 8 biljetter per person.


Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl