Iron and Wine ger två konserter i Sverige i januari

2007-11-01 11:16
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Iron and Wine (US) till Sverige -

22 januari – Stockholm, Södra Teatern
24 januari – Lund, Mejeriet

Vart ska det här sluta? Iron & Wine, aka Sam Beam, har för varje album blivit ett mer organiskt och orkestrerat band. Från den nakna, försiktiga debuten "The Creek Drank the Cradle", via den aningen mer utsmyckade "Our Endless Numbered Days" och vidare till det underbara samarbetet med Calexico på "In the Reins" har nu den gode Beam skapat sitt allra finaste verk hittills. Och det vill inte säga lite när man pratar om den här artisten!

"The Shepherd's Dog" är ett ambitiöst album, men det fortsätter ändå på välkända marker. För trots att det spretar åt diverse håll - dub, blues, folk och även lite afrikanska tongångar - kan man aldrig gå miste på vilken artist man lyssnar på . Kärnan är alltid Beams väna, nästan viskande röst, gitarr och låtskrivande, och efter en genomlyssning sitter man med etta melankoliskt leende på läpparna efter den avslutande känslosamma valsen "Flightless Bird, American Mouth".

I januari får vi besök av Iron & Wine, den här gången i formen av ett åttamannaband med musiker från bl.a. Calexico, Lambchop och Califone. Om det finns någon rättvisa i världen är "The Shepherd's Dog" skivan som gör Iron & Wine till ett etablerat band, så ta chansen att se dem på en så intim och vacker lokal som Södra Teatern när ni har chansen!

"It's the kind of record that just keeps pulling you back with its dreamlike flow and attention to detail: The first time I listened to it, I played it straight though again when it ended, and I can't think of a higher compliment than that." (8,6 i Pitchfork)

"Krocken mellan det fula och Beams vaggvisetrygga röst och den underliggande magin i melodierna gör det här till soundtracket från midnatt till fem på morgonen. Väldigt vackert." (Arbetarbladet)

"The shepherd’s dog är antagligen en av de finaste skivor du kan köpa i år." (Eskilstunakuriren)

AKTUELLT SKIVSLÄPP
"The Shepherd's Dog" CD


HEMSIDA
www.ironandwine.com


Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl