The Magic Numbers ger två konserter i Sverige

2007-10-30 11:10
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
The Magic Numbers kommer till Sverige med lyckorusigt vemod -

19 december - Lund, Mejeriet
21 december - Stockholm, Cirkus

Förälskelse är ett bedrägligt känslotillstånd. Den bygger på kemikalier och hormoner som sätter sig i huvudet, får en att göra knäppa saker och tänka så mycket på dem vi gillar att det gränsar till besatthet. Det här tillståndet går dock alltid över, och har man tur går det över till kärlek.

Majoriteten av all populärkultur bygger på de här femomenen förälskelse och kärlek. Soulpopbandet The Magic Numbers är inget undantag. Men då mycket annat som rör romantik tenderar att bli banalt och urvattnat, så lyckas de här varmhjärtade syskonparen få allt att låta nytt, äkta och på riktigt. Att de sjunger om just hjärta och smärta är alltså helt i sin ordning, för det är få andra popband som gör det lika bra. Få band lyckas få oss så lyckorusiga och varmt vemodiga med sina låtar. Kanske är det därför som vi i Sverige förbehållslöst hyllar dem och alltid hamnar i samma euforiska tillstånd vid deras spelningar, som på bland annat Berns, Debaser och under Arvikafestivalen.

Bandet består av Romeo (sång/gitarr/text), Michele Stodart (bas/keyboard/sång) Angela (melodica/sång) och Sean (trummor) Gannon. Bakom sig har de två moderna klassiker till album, den kritikerrosade och självbetitlade debuten från 2005; ”The Magic Numbers”, och den galanta uppföljaren ”Those The Brokes” från 2006. Två album som visar prov på hur samspelta de är tillsammans, samt deras unika fingertoppskänsla för melodier och tempoväxlingar. En förmåga som de tar med sig upp på scen, med den speciella spelglädjen och trygga, genuina värmen som smittar av sig på alla i publiken.

De vill sina lyssnare väl. Det är helt enkelt ren kärlek.

BILJETTINFORMATION
Stockholm: 280kr + serviceavgift. Släpps 31 oktober. Ingen åldersgräns.
Lund: 240kr + serviceavgift.

AKTUELLT SKIVSLÄPP
”Those The Brokes” släpptes 2006

HEMSIDA
www.themagicnumbers.net
The Magic Numbers på www.luger.se


Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl