Jonas Game gör en turné genom Sverige

2007-10-29 18:15
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Jonas Game drar ut på turné -

2 nov - Umeå, Folkets hus /Popup
3 nov - Stockholm, Kolingsborg/Vänner & bekanta
8 nov - Norrköping, Hugo/Klubb Republik
9 nov - Arvika, Ritz Scenocafé w/ Laakso
10 nov - Karlstad, Arena Nattklubb
23 nov - Stockholm, Debaser Medis
28 nov - Lund, Smålands Nation/Klubb Dodger
30 nov - Borås, Trädgården/Bättre än igår
1 dec - Uppsala, Västmanlands-Dala NationVelvet
14 dec - Borlänge, S2
15 dec - Malmö, Get Lycky/Debaser Malmö

Det här med att artister ”växer upp” blir oftast inte direkt någon succé. Som regel brukar sådana beskrivningar betyda att artisten i fråga blivit tom på idéer och gör någon mjölkig, urvattnad hissmusik. Samma sak händer ibland när ett populärt band splittrats och några av medlemmarna startar solokarriärer. Så mycket ”karriär” blir det liksom inte, oftast blir det bara Kalle Anka av alltihop.

Så hur kommer det sig att det funkar så bra med Jonas Game? För när Jonas Lundqvist, den lätt sjövilde trummisen från splittrade Bad Cash Quartet, släpper platta med sitt nya band i oktober 2007, har spolingen blivit en man. I alla fall låter det så. Jonas har lämnat Bad Cashs tonårsångest och letat sig djupare i skivbackarna för inspiration; musiken på debuten har blivit uppfostrad av E Street Band, påklädd av The House Martins, och fått konsulthjälp av Arcade Fire. Men ändå låter det bara Jonas Game av det till slut ändå. Jonas särpräglade röst och elitförmåga att skapa melodier är hans och bandets alldeles egna.

Vi tror det beror på känslan av äkthet. Jonas föll ihop efter BCQs splittring, och har bara haft en gitarr att plåstra om sig med. Existensiella kriser är som växtnäring för musikalisk kreativitet, och i det här fallet har allt kanaliserats ut i ett band som tänder olympiska eldar med sin ivriga glöd – både live och på skiva.

Så välkommen till vuxenvärlden, Jonas Game. Du har aldrig låtit så ung och vital.

HEMSIDOR
www.myspace.com/jonasgame
Jonas Game på www.luger.se (missa inte att läsa det officiella och personliga pressmeddelandet som Jonas kära mor skrivit, du hittar det på denna sida)


AKTUELLT SKIVSLÄPP
Debutalbumet "ADHD" släpps 17 oktober 2007.


Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl