Coheed & Cambria ger en konsert i Stockholm i februari

2007-10-26 15:24
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Coheed & Cambria (US) till Skandinavien -


12 februari - Stockholm, Debaser Medis
13 februari - Oslo, Rockefeller

Man kan ibland inte låta bli att förundras hur vissa band kan bli så in i bängen populära. Vissa band eller artister spelar en musik som trotsar alla bildade prognoser om potentiell kommersiell framgång – musiken är helt enkelt för avig eller experimentell för att man ska tro att den ska kunna bli riktigt populär. Ändå blir det stor succé. Tool är ju ett sådant band till exempel. Mars Volta ett annat.
Coheed & Cambria ett tredje.

Coheed & Cambria är ett sånt där band man blir behagligt osäker på, man vet liksom inte var man har det. På ett bra sätt, alltså. För samtidigt som Coheed & Cambria har kvar sitt melodiska språk och det catchy ifrån emocore, anammar de det progressiva på alla sätt; komplexa men ändå catchy låtstrukturer, hyperinstrumentalister (senaste nyförvärvet, t.ex., är Chris Pennie från Dillinger Escape Plan) och grandiosa konceptalbum. Tänk knäppt men logiskt. Tänk unikt men ändå välbekant. Tänk att Mars Volta, Thrice, Thursday och King Crimson dricker rosévin och diskuterar kärlek kontra matematik över en vegetarisk kvällssupé.

Sedan förra plattan ”Burning Star [...] IV” har utveckling fortsatt, och manifesterats i kommande ”No world for tomorrow”. Det är popmusik och det är rock, men du finner alltid de skeva progg-detaljerna som gör att gruppen inte kan reduceras till en barnslig emo-schablon. Om inte annat är sångaren Claudio Sanchez en garant för gruppens unika uttryck: ett hårsvall från månen, en blick som en ilsk mongol och en röst som mer liknar en tenor som sjunger emopop i duschen.

Helt unikt, helt oemotståndligt, och helt omissbart.

AKTUELLT SKIVSLÄPP
Albumet ”No world for tomorrow” ute nu.


BILJETTINFORMATION
Stockholm. 250 kr + 15 kr serviceavgift (275 kr i dörren)
Lugerbiljetter säljs på www.luger.se/biljetter.


HEMSIDA
www.coheedandcambria.com


Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl