Gabriel Forss på turné med Christmas Gospel Train

2007-10-25 16:55
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
CHRISTMAS GOSPEL TRAIN MED GABRIEL FORSS PÅ JULTURNÉ -

Allsångsledaren Gabriel Forss och hans stora gospelkör, One Voice, ger sig ut på turné. Hoppa på tåget och häng med på Christmas Gospel Train! Turnén börjar i Göteborg och fortsätter sedan till Stockholm och Uppsala. Biljetterna släpps imorgon.

Tillsammans med sin egen kör, One Voice, bjuder Gabriel på en generös konsert med både allsång och gästartister. Medpassagerare på gospeltåget är några av våra främsta artister, Victoria Tolstoy och Uno Svenningsson. Givetvis finns också en stor orkester på plats.

Gabriel Forss är en mångsidig man som varit med länge trots sin unga ålder. Han började som 19-åring med en programledarutbildning på SVT och bildade några år senare kören One Voice, som nu funnits i elva år.

1997 vann han och de andra killarna i Blond den svenska Melodifestivalen med låten ”Bara hon älskar mig”, vilket tog dem till finalen i Dublin. 1999 körade han bakom Charlotte Perrelli vid Eurovision Song Contest i Jerusalem, där hon tog hem segern, och året därpå satte han ihop en kör för Maltas bidrag.

2004 drog Gabriel igång Du kan Sjunga Gospel i Gustav Vasa kyrka vid Odenplan i Stockholm och skaffade sig genast en skara trogna körelever på 400 personer som återkom vecka efter vecka. Kyrkan blev för liten, så efter två år flyttades körsången till Filadelfiakyrkan där det nu sitter nästan 1000 personer en gång i veckan.

Läs mer om Gabriel Forss www.gabrielforss.com och kören One Voice på www.onevoice.nu

Turné:
9.12 Göteborg, Konserthuset
10.12 Stockholm, Cirkus
16.12 Uppsala, Konsert & Kongress

Biljetterna kostar 425 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl