The Hives ger en konsert i Stockholm i december

2007-10-23 11:44
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
THE HIVES -

4 december – Stockholm, Annexet

Om du korsar det mest briljanta och bångstyriga punkrockbandet du någonsin hört, med det absolut bästa och riffigaste rockbandet i mannaminne, vad får du då? Får du kanske Sveriges genom tiderna bästa band? Jo, det är precis det du har då. Du får The Hives. Fast det visste du ju redan.

Det är bandet som fattat att det inte handlar om att vara studiomusiker för att vara bra, att du kan kalla dig det där artistnamnet du hittade på när du var 14 och ville bli rockstjärna och lyckas med det, att det inte alls är nödvändigt att vara den mest tvålfagra uppenbarelsen på MTV och att du inte behöver skriva låtar om svårmod för att vara hårdast i kvarteret. Nej, The Hives är bäst för att The Hives är, ja, The Hives. Inga svänger mer, inga är bättre live och inga kan någonsin förkroppsliga det där unika rockstjärnestoftet på det sätt som de Hiveska männen gör. Sen har dom ju självklart den goda smaken att se ut som Fagerstas svar på Angus Young vilket kan ses som ytterligare ett plus. The Hives är inte bara musiken. Dom är heller inte bara yta. Dom är allt på en och samma gång. The Hives är den fulländade rockmaskinen med dom bästa låtarna, det bästa snacket och dom snyggaste skorna.

Men i slutändan kvittar det vad du kallar det. Oavsett om du sorterar The Hives under garagerock, punkrock, hårdrock, disco eller något annat så är det både rätt och fel på samma gång. För egentligen borde dom ha ett eget fack. Ett fack i din skivsamling där du bara ställer The Hives med en etikett där du författar något alldeles eget. "I särklass bäst" kanske, eller "Här är dom" eller bara helt enkelt "Dom". För oavsett vad du väljer att kalla The Hives är dom, och förblir dom, rockens kungar.

I somras hade Storsjöyrans och Way Out West-besökarna glädjen att få sig ett smakprov på Fagerstas guldsöners nya album "The Black and White Album" som släpptes 17 oktober. Och det är med nytt material och en omättlig hunger som The Hives nu ställer sig på en svensk scen igen. Efter att ha turnerat USA och Europa sparar The Hives det bästa till sist och bjuder hemmapubliken på en spelning som ingen kommer att glömma. Med ett låtmaterial som bara ett fåtal rockveteraner kan mäta sig med, en energi ingen annan förunnad, glimten i ögat och den för The Hives unika attityden ska nya skivan gnuggas in med buller och brak i de svenska salongerna.

BILJETTINFORMATION
330kr + ev förköpsavgift.

HEMSIDA
www.thehivesbroadcastingservice.com

Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl