Nicolai Dunger och Irma Schultz Keller ger fyra konserter

2007-10-10 16:28
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
NICOLAI DUNGER OCH IRMA SCHULTZ KELLER PÅ EXKLUSIV TURNÉ! -

En skön förening av två av Sveriges främsta artister som gör fyra superexklusiva konserter på fyra orter. Irma Schultz Keller och Nicolai Dunger, båda albumaktuella under året, bjuder på det bästa de har var och en för sig och tillsammans.

Irma Schultz Keller hyllades för skivan ”Psalmer” som kom tidigare i år, där hon tillsammans med Toni Holgersson och producenten och gitarristen Lasse Englund tolkar svenska psalmer. I vissa fall är det nyskriven musik och i andra fall originalkompositioner, men i botten är det psalmernas texter som tolkas.

”Toni Holgersson och Irma Schultz Keller lyckas verkligen med det som väl måste vara syftet med att sjunga psalmer: De sjunger in tröst, hopp och ljus i världen.” skrev Magnus Sundell i tidningen Trots Allt. Dan Backman i Svenska Dagbladet tyckte att ”Irma Schultz Kellers raka och lätt beslöjade röst parar sig naturligt med Toni Holgerssons sträva stämma…” och gav albumet betyg 4.

I februari kom Nicolai Dungers skiva ”Rösten och Herren” på hans eget nystartade skivbolag. Här har han lämnat de storvulna arrangemangen och massiva produktionerna till förmån för mer nära och personliga uttryck i en avskalad miljö. Kritikerna hyllade den nya skivan och skrev bland annat:

”Som Sverige är när Sverige är som vackrast” Maria Förström, Metro (Fem glober)

”Rösten och Herren – en pärla från en av våra mest mångfasetterade låtskrivare” Adrian Hörnquist, Stockholm City (4 pluppar)

På den kommande turnén blandas deras material, de är med på varandras låtar från respektive skivor till viss del men gör också en del var för sig. Irma Schultz Keller bjuder också på en del äldre låtar som aldrig spelats live förut. Med på turnén är Johan Berthling på kontrabas och Thomas Tjärnkvist på gitarr.

Turnéplan
8.11 Helsingborg, Nouveau
9.11 Ängelholm, St Mikaels kyrka
10.11 Malmö, Carolikyrka
17.11 Stockholm, Allhelgona kyrkan

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl