O'Death ger tre konserter i Sverige

2007-10-09 11:30
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
O'Death (US) -

9 nov – Lund, Mejeriet
10 nov – Göteborg, Sticky Fingers/Woody West
11 nov – Stockholm, Debaser Slussen
12 nov – Oslo, Garage

Det var under ett soundcheck med studentikosa förtecken som New Yorkska O’Death blåste puffskydden av mickarna och håret av kameramannen. Ett sydstockholmskt tv-team skulle fånga den skäggiga själen och förhoppningsvis en och annan banjo eller fiol på hårddisken. (Se resultatet på O'Death - Busted Old Church (acoustic version).)

Vi var ett litet sällskap som fullkomligt häpnade; med öppna munnar, saliven droppandes och svetten porlandes ur varenda mynning öppnade allsångens förlovade rike porten på vid gavel. I brun och grön flanell stod folkguden där och stampade takten. Vid en första anblick trodde man sig se Tom Waits men efter att ha kliat sig i ögonen både en och två gånger kläddes verkligheten av i sin allra vackraste bebådelse – ett sexhuvat vidunder halsandes den allra äldsta rökigaste gospelwhiskeyn.

Rykten om O'Death började sippra över Atlanten för några år sedan. Det pratades om bandets magiska, oförglömliga liveframträdanden, fyllda med freak-folk som doftar starkt av de södra delstaterna. I juli gavs äntligen bandets skiva "Head Home" ut i Europa på, Tysklands enda bidrag till omvärlden, City Slang som än en gång visade vilken fingertoppskänsla de har.

Nu har ni fyra chanser att se O'death, missa inte.

LYSSNA
Klicka här för att lyssna på O'Deaths "O Lee O".

BILJETTINFORMATION
100 kr + 15 kr serviceavgift (125:- i dörren)
Lugerbiljett säljs på www.luger.se/biljetter.
För info om övriga städer se www.luger.se

HEMSIDA
www.myspace.com/odeath

Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl