Saybia ger en konsert i Stockholm i december

2007-10-08 16:03
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
DANSKA ROCKBANDET SAYBIA TILL NALEN! -

Danska rockbandet Saybia kommer till Stockholm och Nalen den 17 december och det framgångsrika bandet lär dra ett fullsatt hus med en entusiastisk publik. Just nu är de albumaktuella med ”Eyes on the Highway”. Biljetterna släpps den 9 oktober.

Enligt ryktet kommer gruppens namn från de engelska orden ”say”och ”phobia”, som lite fritt kan översättas till ”fobi för att prata”. Det är dock inget som bandet praktiserar i verkliga livet. Tvärtom har de med sina personliga texter, oftast skrivna av sångaren Sören Huss, skaffat sig en stor och trogen publik.

Gruppen bildades redan 1993 i Nyborg, men kom med sitt första album 2002, ”The Second You Sleep”. De blev historiska genom att som första danska band gå direkt upp på första plats på topplistan med ett debutalbum, och sålde mer än Celine Dions skiva det året! De sopade också hem utmärkelser för bästa band, bästa album och bästa manliga sångare vid det årets Danish Music Awards.

Andra skivan ”These Are The Days” kom 2004 och producerades av Andreas Ahlenius i hans studio på Gotland och skivomslaget gjordes av den nu filmaktuelle fotografen Anton Corbijn.

Saybia är enormt framgångsrika även utomlands i länder som t ex Japan, Ryssland, Belgien, länder i Asien och Sydamerika och Holland kallar de för sitt andra hemland! De är just nu ute på en sex månader lång europaturné som i december alltså tar dom till Stockholm och Nalen. Senast de var i Sverige var i mars/april 2005.

Biljetterna kostar 150 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl