Salem Al Fakir och Maia Hirasawa ger en konsert i Stockholm

2007-10-03 19:46
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Salem Al Fakir och Maia Hirasawa + Jonna Lee -

Två av 2007 års hetaste debutanter gör gemensam sak på Rival i Stockholm den 18 november.

Musikåret 2007 kan förslagsvis sammanfattas som året då debutanterna Salem Al Fakir och Maia Hirasawa blev hela Sveriges angelägenhet. Båda släppte sina alldeles unika, hyllade, och kanske till en början något otippat välsäljande, debutalbum och for land och rike runt och spelade. Dessutom medverkade de båda på det svenskaste bland svenska företeelser – Allsång på Skansen. Den 18 november spelar Salem Al Fakir och Maia Hirasawa på Rival i Stockholm tillsammans och bjuder in en aspirant till 2008 års debutant, Jonna Lee.

Salem Al Fakir, från Huddinge, har länge figurerat inom svensk musik. Dock dröjde det till 24 januari i år innan Salem släppte det sedermera hyllade debutalbumet ”This Is Who I Am”. Albumet gick direkt in på albumlistans förstaplats och sålde dessutom guld. Sedan dess har Salem gjort cirka 50 konserter över hela Sverige och blivit en riktig livefavorit. Räkna med att Salem kommer att finnas med på många årsbästalistor när musikåret 2007 ska summeras. Salem blev påpassligt tidigt nominerad till P3 Guld för Årets nykomling 2006 och till årets MTV Europe Music Awards är Salem nu nominerad i kategorin "The New Sounds of Europe". I höst släpps nya singeln ”It’s True”, hämtat från debutalbumet som bland annat innehåller en remix av Axwell.

Maia Hirasawa, från Sollentuna, albumdebuterade 4 april i år med albumet "though, I'm just me", som var hennes alldeles egna affär, i form av produktion och låtskrivande, men som även involverade ett par andra musikervänner. Maia uppmärksammades först som den glada körsångerskan och multiinstrumentalisten bakom Hello Saferide, som sedan tog steget fram för att öppna åt densamma. Maia har hyllats och höjts till skyarna för såväl skivan som för liveframträdanden och har dessutom blivit en riktig radiofavorit. Första veckan i oktober släpps nya singeln ”Mattis And Maia”, även den hämtad från debutalbumet.

Jonna Lee, från Fågelsta, släpper sitt till största delen egen-producerade debutalbum "10 pieces, 10 bruises" den 10 oktober och vägen dit har gått via den egna liveklubben Popmarathon som hon startade förra året samt några turer till London för samarbetet med Ed Harcourt som producerat 3 låtar och även agerat duettpartner på ett av spåren (And your love). Förutom Ed är också Supergrasstrummisen Danny Goffey med, delar av albumet spelades in i hans hem, samt Claes Björklund som medproducerade samt även spelar flera instrument på skivan. Många jämför Jonna Lee med Feist men Jonna föredrar själv att nämna Agatha Christie som influens i textskrivandet.

Missa inte en av höstens måstespelningar!

HEMSIDOR
www.myspace.com/salemalfakir
www.myspace.com/maiahirasawa
www.myspace.com/jonnaleemusic

Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl