Porcupine Tree ger en konsert i Stockholm i november

2007-10-03 10:18
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
EFTERLÄNGTADE PORCUPINE TREE TILL STOCKHOLM! -

Äntligen är det dags för brittiska Porcupine Tree att besöka Stockholm! Den 24 november kommer de till Annexet för en enda spelning. Förband är Liverpoolbandet Anathema. Biljetterna släpps den 8 oktober.

I somras spelade Porcupine Tree inför ett fullsatt Trädgår’n i Göteborg. Då hade de precis släppt sitt senaste album, ”Fear of a Blank Planet”, en blinkning till Public Enemys klassiska album ”Fear of a Black Planet”. Publiken hyllade dem och nu kommer de alltså hit igen för sin tredje spelning för svensk publik.

Frontmannen Steven Wilson bildade Porcupine Tree 1987, då som ett experimentellt soloprojekt. 1993 utökade han gruppen med ytterligare tre medlemmar och de har sedan dess släppt sammanlagt nio fullängdare som sålts i hundratusentals ex världen över.

Sångaren och gitarristen Steven Wilson har vid sidan av bandet även varit involverad i många intressanta konstellationer. Bland annat har han samarbetat med svenska Opeth, norska Anja Garbarek och israeliska Aviv Geffen.

Deras musik kategoriseras ofta som progressiv rock, och Steve Wilson har åtminstone tidigare sagt sig ogilla den stämpeln. Nu är han lite vänligare inställd eftersom han menar att begreppet har fått en vidare mening. Med sig på turnén har de filmer och projektioner som ramar in musikens samhällskommentarer kring informationssamhället och hur det påverkar unga människor psykiskt och emotionellt.

Några svar på dessa frågor utger sig dock inte bandet för att leverera, men en mäktig konsert lär det bli.

Liverpoolbandet Anathema, med sin atmosfäriska rock är förband.

För mer information, besök: www.porcupinetree.com och www.anathema.ws

Biljetterna kostar 325 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl