Marc Almond ger en konsert i Stockholm i november

2007-10-02 10:35
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
MARC ALMOND TILL STOCKHOLM OCH BERNS! -

Den mångsidige, före detta sångaren i Soft Cell, Marc Almond är ute på en exklusiv turné som gästar BERNS, Stockholm, den 22 november.

Biljetterna släpps den 4 oktober.

I somras kom coveralbumet ”Stardom Road”, en skiva med tolv av Almonds favoritlåtar och en nyskriven egen låt. Albumet har genomgående hyllats av svenska kritiker.

Efter den dramatiska motorcykelolyckan 2004, som det tog lång tid för honom att rehabilitera sig från, ville Marc Almond inte göra egen musik med rädsla för att låtarna skulle bli för mörka. Istället berättar han sin historia via andras musik och texter, som till exempel i Charles Aznavours ”I have lived” och Dusty Springfields ”I Close My Eyes and Count to Ten”.

Marc Almonds karriär började 1980 då han tillsammans med Dave Ball slog igenom som Soft Cell med låten ”Tainted Love”. Låten sålde i miljoner över hela världen, spelades överallt och dyker fortfarande upp som en given låt på vilket dansgolv som helst. Den följdes av andra hitlåtar som ”Bedsitter”, ”Numbers”, ”Torch” och ”Say Hello Wave Goodbye”. Med albumet ”Memorabilia” öppnade de dörren för en helt ny musikgenre, technon. Soft Cell sålde över 10 miljoner skivor och har influerat grupper som Pulp, The Pet Shop Boys och Suede.

Solokarriären tog fart 1986 då han gav ut albumet ”Violent Silence” och han har sedan dess gått från framgång till framgång. Under 90-talet gav han oss låtar som ”The Days of Pearly Spencer”, ”Jacky” och ”My Hand Over My Heart”. 2001 återförenades Soft Cell till mångas stora lycka, gjorde turnéer och gav ut en ny skiva, ”Cruelty Without Beauty”. Deras gamla fans jublade, men även en ny generation upptäckte dem och kände igen deras influenser i dagens musik.

Marc Almond har gjort sig ett namn världen över som DJ, och han har också givit ut några diktsamlingar och ett par självbiografier. Med andra ord är det en begåvad artist på många plan som kommer till Sverige för konserten på Berns den 22 november.


Biljettinfo:
Biljetterna kostar 300 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl