The Cure ger en konsert i Stockholm i februari

2007-09-27 17:22
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
THE CURE SKAKAR OM HOVET I STOCKHOLM! -

Legendariska The Cure kommer till Sverige på sin turné ”The Cure 4 Tour” för en spelning på Hovet den 9 februari nästa år. The Cure har inte varit i Sverige sedan 2002 då de spelade på Arvikafestivalen, men nu är Robert Smith och de andra tillbaka med full kraft. Biljetterna släpps den 2 oktober.

The Cure bildades i Crawley, England 1976 och gick först under namnet Easy Cure. 1978 droppade de Easy och formerade sig som trion The Cure. Robert Smith, som var med från början, har hela tiden varit bandets frontfigur med sin karakteristiska image med spretigt hår och slarvig make up. 1979 kom deras debutalbum ”Three Imaginary Boys”, som hyllades av kritiker och publik, och gruppen gav sig ut på en omfattande turné i Storbritannien. Deras andra album ”Seventeen Seconds” kom våren 1980 och med keybordisten Mathieu Hartley förändrades The Cures sound till att bli mer experimentellt och något mörkare.

De skaffade sig snabbt en stor och hängiven publik och blev med sin typiska framtoning och sitt sound snabbt ett kultband hos många. Skivorna ”Pornography”, ”The Walk” och ”The Top” utökade publiken och låtar som ”Just Like Heaven”, ”Lovesong” och ”Lovecats” blev stora hits.

Nu går The Cure in i studion för trettonde gången för att spela in ett dubbelalbum som ska vara klart i början av 2008. Robert Smith har berättat att de nya låtarna handlar om förhållanden, politik och religion och beskriver dem som ”väldigt rakt på och dynamiska”. Albumet innehåller, förutom nya låtar, även tre omgjorda varianter av gamla låtar från gruppens 80-talsdemos.

I samband med det skivsläppet är det alltså möjligt att se de deppiga grabbarna från Crawley på Hovet 9 februari, och fram tills dess kan man läsa och lyssna mer på: http://www.thecure.com/ och http://www.myspace.com/thecure


Biljettinfo:
Biljetterna kostar 365-425 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl