Deerhunter gör en turné i Norden i november

2007-09-26 11:53
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Deerhunter (USA) -

Nov 12 - Köpenhamn, Loppen
Nov 13 - Malmö, Debaser
Nov 14 - Oslo, Garage
Nov 15 - Stockholm, Kägelbanan
Nov 16 - Göteborg, Pustervik/Slippery People
Nov 17 - Århus, Voxhall

Atlantabaserade Deerhunter är ett av 2007 års mest intressanta amerikanska indieband enligt en stor skara bloggande tyckare och fisförnäma tidskriftsorakel. En bortgången bandmedlem, ständiga hot om upplösning och den karismatiske sångaren Bradford Cox sjukdom Marfans syndrom (samma som Joey Ramone) är exempel på märkvärdigheter som inte gör bandet mindre omtalat. Deras musik framstår i jämförelse med närliggande konstskoleband som Liars, Animal Collective och Black Lips som mer noise- och droneorienterat.

Albumet ”Cryptograms” från tidigare i år är på många sätt anledningen till bandets goda rykte. ”Cryptograms” är bandets andra fullängdare till lika debut på etiketten Kranky (Godspeed You Black Emperor!, Pan-American). Skivan tog två år att färdigställa och tar avstamp i en ambientbubblande anda vilken sakta men säkert övergår till ett poppigare format utan att för den sakens skull förlora det drömska mullret som på många sätt karaktäriserar Deerhunter. Efterföljande EP:n ”Fluorescent grey” spelades in under mixningen av ”Cryptograms” och trampar i samma psykadeliskt rockiga fotspår som albumet.

Deerhunters främsta styrka tycks ändå ligga i deras konserter. Yeah Yeah Yeah’s sångare Karen O menar att framträdandena är en ”religious experience” och Ryan Schreiber på Pitchfork använder orden ”absolutely fucking insane live shows”. Sångaren Bradford Cox drar sig inte för att uppträda i blommiga klänningar, vilket kan vara anledning nog för att se Deerhunter när de besöker Sverige.


HEMSIDA
www.myspace.com/deerhunter

Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl